04 October 2013

,

Pemanggang Ajaib Mudahkan Kerja Memasak

Jika sebelum ini Pemanggang Ajaib Generasi 1 menjadi sebutan ramai wanita di luar sana, kini tampil pula produk baharu dari Syarikat Menang Glassware iaitu Pemanggang Ajaib Generasi 2. Disebabkan saya ingin merasai sendiri pengalaman menggunakan pemanggang ajaib ini, jadi saya telah membeli Pemanggang Ajaib Generasi 2 secara online melalui Pemanggang Ajaib Ikan Original.


Kelebihan Pemanggang Ajaib Generasi 1
☑ 100% ORIGINAL jenama Are-Ikan
☑ Makanan tidak melekat
☑ Mudah digunakan dan ringan untuk dikendalikan
☑ Cepat masak
☑ Tidak berasap
☑ Boleh buat kek juga
☑ Tidak perlu guna minyak
 
Kelebihan Periuk Ajaib Generasi 2
☑ 100% ORIGINAL jenama Are-Ikan
☑ Boleh dipisahkan menjadi 2 pan, boleh guna dua-dua
☑ Ada penyangkut, mudah untuk disimpan
☑ Makanan tidak melekat
☑ Mudah digunakan dan ringan untuk dikendalikan
☑ Cepat masak
☑ Tidak berasap
☑ Tidak perlu guna minyak
☑ Boleh buat kek
☑ Boleh kukus

Saya menggunakan Pemanggang Ajaib Generasi 2 untuk memasak makanan seperti ayam, ikan dan kambing panggang, ayam masak merah, ayam masak lemak, puding roti dan pelbagai jenis muffin. Apa yang menariknya, masa yang diambil untuk memasak amatlah singkat berbanding jika memasak menggunakan kuali atau oven. Cara untuk membersihkannya juga amat mudah. Memang ternyatalah pemanggang ajaib ini memudahkan kerja memasak.

Inilah antara masakan yang saya masak menggunakan Pemanggang Ajaib Generasi 2 :


Daging Kambing Panggang
(click untuk dapatkan resepi)


Ayam Panggang Madu Istimewa
(click untuk dapatkan resepi)


 Puding Roti Kiwi 
(click untuk dapatkan resepi)


Muffin Kiwi Hijau
(click untuk dapatkan resepi)


 Ikan Siakap Stim Lemon
(click untuk dapatkan resepi)


Ayam Panggang Madu Istimewa
(click untuk dapatkan resepi)

Jika anda berminat untuk membeli Pemanggang Ajaib Generasi 1 atau Genarasi 2, bolehlah call / sms / whatsapp / viber : EMY 0175115765.

Harga COD di Bandar Baru Bangi/Cheras/Kajang :
- Pemanggang AJAIB GENERATION 1 = RM 120.00
- Pemanggang/Periuk AJAIB GENERATION 2 = RM 150.00 
 
 * Jangan lupa maklumkan Emy yang anda mendapat maklumat tentang pemanggang ajaib ini dari blog ciklaili.com. Manalah tahu dia akan berikan diskaun pula nanti :)

29 comments:

  1. Aku dah lama mengidam nak beli pemanggang ni...tunggu la ada duit lebih hehe

    ReplyDelete
  2. dah beli dah satu. sesuai la untuk lelaki bujang macam gua. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memudahkan kerja memasak walaupun orang bujang, kan?

      Delete
  3. wah...macam best ni.berapa harganya ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best pun Aina. harga pemanggang ajaib generasi 2 = RM150.

      Delete
  4. Mmg tgh tunggu promotion ni nak beli pemanggang ajaib ni. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga mampu milik. bolehlah beli masa promotion ni..

      Delete
  5. Wah yg ni lagi menarik nampaknya.. tp yg lama saya ada tu ok lagi.. lain kali baru beli kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh juga dijadikan sebagai hadiah kepada ibu, mertua atau kawan2

      Delete
  6. harga pemanggang nie boleh tahan yea....

    ReplyDelete
  7. Sudah pun miliki memang ajaib hasilnya.

    ReplyDelete
  8. Nampaknya kerja memasak dah jadi lebih mudah sekarang ye...nak kena beli satu ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mudah dan cepat. paling seronok bila masak muffin tu. sekejap je dah siap..

      Delete
  9. Replies
    1. memang best masak guna pemanggang ajaib ni

      Delete
  10. saya sendiri pun dah lama giler nak beli benda ni, tp x sampai sampai lagi masa nak pi beli

    ReplyDelete
  11. Macam terbaik je hasilnya. Belum ada lagi pemanggang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelbagai resepi boleh dicuba menggunakan pemanggang ajaib ni. hasilnya memang ajaib :)

      Delete
  12. sy pun jatuh cinta dgn pemanggang ajaib ni walaupun jenama brlainan, tp fungsinya sama je kan... ;)

    mmg menyihatkan, sedpa pun sedap. lepas ada pemanggang ni mmg tak goreng dah dgg burger, panggang je

    ReplyDelete
  13. Menggalakkan kita memasak sendiri di rumah.& sesuai bg semua peringkat umur yg sentiasa sibuk. Terjamin kebersihan, halal toyibah dan meningkatkan pemakanan sihat .Dizaman tarif letrik semakin meningkat, memang terbaik menggunakan pemanggang ajaib ini.

    ReplyDelete
  14. As salam ciklaili.. saya baru je miliki set pemanggang miracle ni (gen-3). kalau nak bakar kek mengikut kemahuan kite boleh x masukan loyang kek ke dalam pemanggang berkenaan (loyang atau acuan yg kecil).. masak ke tidak ker kek tu nanti??

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. boleh masukkan loyang atau acuan. saya pernah guna untuk memasak kek. cuma kena lebihkan masa sikit untuk bagi kek masak sepenuhnya

      Delete