13 September 2013

Sedap Dimakan Begitu Saja


Zespri® 14-Day Daily Scoop of Amazing Challenge masih berbaki 5 hari saja lagi. Sebenarnya ada banyak lagi menu yang belum sempat saya kongsikan dengan anda semua. Insya Allah jika berkesempatan akan saya kongsikan juga nanti.

Oh ya! Stok baru buah kiwi untuk tempoh 5 hari ini juga telah selamat sampai ke tangan saya petang tadi. Sebanyak 35 biji buah kiwi Green dan SunGold bakal dihabiskan dan mungkin juga akan dikongsikan dengan rakan-rakan sekerja. Terima kasih banyak-banyak buat pihak Zespri® atas penghantaran ini.

Sepanjang 7 hari cabaran ini diadakan, sebenarnya saya lebih suka memakan buah kiwi Zespri® begitu saja dan dijadikan sebagai pencuci mulut. Saya hanya menggunakan sudu istimewa Zespri® (berwarna kuning) untuk memotong dan kemudian memakannya. Amir juga suka menggunakan sudu ini ketika memakan buah kiwi. Lihat video Amir di sini.


Beginilah cara saya menikmati buah kiwi Zespri®. Anda pula bagaimana? 

Jangan lupa untuk singgah ke laman web Zespri® bagi mendapatkan maklumat lanjut serta info terkini - http://www.zespri.com.my/

Ikuti perkembangan ciklaili.com dalam Zespri® 14-Day Daily Scoop of Amazing Challenge :

Cabaran  Misi Terlaksana
Hari Pertama  Zespri® Kiwifruit : Green & SunGold  
Hari Ke-2   Zespri® Kiwifruit Smoothie
Hari Ke-3  [Video] Amir & Amar Suka Makan Buah Kiwi Zespri® 
Hari Ke-4  Resepi Puding Roti Kiwi
Hari Ke-5  Aiskrim Pelangi Cinta
Hari Ke-6  Peluang Ke Auckland & Rotorua, New Zealand Bersama Zespri®
Hari Ke-7  7 Hari Yang Hebat Bersama Buah Kiwi Zespri®
Hari Ke-8  Sarapan Pagi Untuk Amar
Hari Ke-9  Sedap Dimakan Begitu Saja
Hari Ke-10  Khasiat Buah Kiwi
Hari Ke-11  Kongsi Buah Kiwi Bersama Rakan-Rakan
Hari Ke-12  Resepi Muffin Kiwi Hijau
Hari Ke-13  3 Tips Tentang Buah Kiwi Yang Perlu Anda Tahu
Hari Ke-14  Zespri® 14-Day Daily Scoop of Amazing Challenge
 
Jom follow ciklaili.com di :
FACEBOOK: https://www.facebook.com/ciklailidotcom 
TWITTER https://twitter.com/ciklaili 
INSTAGRAM: http://instagram.com/ciklaili

27 comments:

  1. Replies
    1. tidaklah setegar mana. saya sedang menyahut cabaran 14 hari bersama buah kiwi Zespri jadi hari-harilah makan kiwi :)

      Delete
    2. owh..tinggal berapa hari lagi tu nak mencapai msiis..hari ke-8 tu ter miss ek

      Delete
    3. bukan termiss. saya belum update link gambar buah kiwi istimewa untuk Amar :)

      Delete
  2. Replies
    1. hari Selasa nanti pakai baju cantik2 tau. nak ambik gambar dengan buah kiwi :)

      Delete
  3. Replies
    1. alhamdulillah..puas hati dapat makan buah kiwi setiap hari.

      Delete
  4. Replies
    1. memang sedap. lagi2 dapat makan buah kiwi percuma :)

      Delete
  5. Dapat sponsored buah kiwi. Memang puas makan kiwi selama 14 hari ni. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a..hari2 makan buah kiwi yang kaya dengan vitamin C tu :)

      Delete
  6. sedap eh buah kiwi...tak pernah la pula makan fresh gitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap. saya dapat 2 jenis buah kiwi - Green & SunGold.

      Delete
  7. Replies
    1. tinggal beberapa hari saja lagi. harap2 semua misi akan terlaksana..

      Delete
  8. Replies
    1. apalagi..carilah di pasaraya berdekatan anda ;)

      Delete
  9. memang buah kiwi sedap dimakan begitu sahaja kan ciklaili, wahh cabaran 14 days almost done ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Aju. makan macam tu aje lagi sedap sebenarnya. terasa manis & segar.

      Delete
  10. waaahhh... bestnya dpt mkn kiwi hari2. memang buah kiwi ni best. antara buah feberet saya tu

    ReplyDelete