Jadual Waktu Peperiksaan UPSR, PT3, SPM, SPM (U) dan STAM Tahun 2016

Sebelum ini saya telah kongsikan Tarikh Peperiksaan UPSR, PT3, SPM, SPM (U) dan STAM tahun 2016 dan di dalam entri ini saya ingin kongsikan pula Jadual Waktu Peperiksaan UPSR, PT3, SPM, SPM (U) dan STAM Tahun 2016 yang telah dikeluarkan secara rasmi di laman web Lembaga Peperiksaan Malaysia. Calon-calon, ibu bapa / penjaga dan guru-guru bolehlah memuat turun jadual waktu ini sebagai panduan dan rujukan bagi menghadapi peperiksaan pada tahun ini.

* Pada masa entri ini diterbitkan, hanya 4 jadual waktu peperiksaan sahaja yang telah dimuat naik iaitu PT3, SPM, SPM (U) dan STAM sahaja. Jadual waktu bagi peperiksaan UPSR 2016 akan saya kongsikan selepas dikeluarkan oleh pihak LPM. Harap maklum.

Cara untuk muat turun / download Jadual Waktu Peperiksaan Tahun 2016

1. Click pada link di bawah Jadual Waktu Peperiksaan Tahun 2016 yang anda kehendaki seperti contoh gambar di bawah.


2. Jika anda tidak mempunyai akaun LinkedIn atau SlideShare, anda perlu mendaftarkan diri terlebih dahulu sebelum memuat turun jadual tersebut. Setelah berjaya login, click pada perkataan Download.


3. Jadual waktu yang telah berjaya dimuat turun adalah seperti gambar di bawah. Click pada bahagian yang ditunjukkan untuk melihat keseluruhan fail.

Post a Comment

4 Comments

 1. adik yang bongsu tahun ni PT3..kena amik tau jugak ni

  ReplyDelete
 2. Awal pihak lembaga peperiksaan keluarkan jadual..senang budak-budak ni nak prepare awal.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selalunya selepas tarikh peperiksaan diumumkan pihak LPM akan keluarkan jadual waktu pula.

   Sama2 kita doakan kejayaan calon yang akan menduduki peperiksaan pada tahun ini :)

   Delete