26 April 2013

,

Hidup Lebih Mudah Dengan Samsung Galaxy S4

Dalam memilih smartphone yang terdapat di pasaran, saya amat mementingkan ciri-ciri smartphone yang boleh memudahkan saya dalam menjalani kehidupan seharian. Bagi saya, smartphone bukan saja digunakan untuk membuat / menerima panggilan dan menghantar SMS tetapi lebih daripada itu.


Saya agak kerap meng'update' status facebook dan berkongsi gambar dengan rakan-rakan. Tentu lebih mudah jika dapat melihat gambar dengan hanya jari saya berlegar di atas permukaan smartphone dan ia akan memperluas secara automatik. Bukan setakat melihat gambar sahaja, malah melihat video dan e-mail juga menjadi lebih mudah dengan adanya ciri 'Air View'.

Lebih mudah lagi jika smartphone tersebut hanya memerlukan saya menggunakan gerak isyarat udara / 'Air Gestures' bagi menjawab panggilan telefon, menukar muzik pilihan dan melayari internet.


Ciri lain yang saya idamkan dalam sebuah smartphone ialah 'Smart Pause'. Jika menonton video di smartphone, kadangkala saya terpaksa melakukan kerja lain seperti membuat minuman untuk anak-anak. Dengan adanya ciri ini, saya tidak perlu risau lagi kerana video tersebut akan berhenti secara automatik apabila kepala saya memandang ke arah lain.

Selain itu, smartphone yang bercirikan 'Smart Scroll' membolehkan saya untuk scroll up dan scroll down dengan cara mencondongkan sedikit kedudukan smartphone tanpa perlu menyentuh kepada skrin. Mudah, kan?


Dengan Samsung Galaxy S4 yang mempunyai ciri-ciri seperti Air View, Air Gesture, Smart Pause dan Smart Scroll memang terbukti dapat memudahkan kehidupan seharian kita.

48hours sponsored post ini dibawa khas oleh ciklaili.com

33 comments:

  1. wah sponsored post dari samsung tahniah ciklaili

    ReplyDelete
  2. Kalaulah dapat peluang untuk mengodek gajet Samsung ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak tahu apa lagi yang istimewa tentang S4 ni kenalah tunggu entri seterusnya

      Delete
    2. seriusly mmg syok pakai S4 ni.. tp tgh nk godek2 lagi... tak brape nk pandai guna air view tu... hehehe...tolong ajar leh?

      Delete
  3. tahniah ciklaily dapat sponsored post ni.... apa lagi ciklaily angkat lah sebijik s 4 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sha. mmg ingat nak beli S4 sbb nampak menarik sgt. tunggu entri seterusnya ye..

      Delete
  4. waaahhh.. sponsored post.. bestnya!!!

    btw, dah tau blom harganya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best..payment pun agak lumayan juga - boleh guna buat beli S4
      harga S4 di Malaysia masih dalam tanda tanya.
      rasanya dalam RM2 ribu lebih..

      Delete
    2. RM2199 retail price... cehck it out... yeayyyy

      Delete
  5. untung dapat sponsored post..

    ps: ciklaili tolong aktifkan link verify dalam email subsrcibe tu ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..rezeki bersama samsung masih ada :)

      * dah aktifkan :)

      Delete
  6. Salam kenal cik laili :)
    Samsung buat kita kempunan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga..
      alahai..kempunan nak hp baru samsung ye?

      Delete
  7. huu banyak nye blog tulis pasal ni .. gerammm

    ReplyDelete
    Replies
    1. 27/4/2013 pelancaran Samsung Galaxy S4. masing2 tengah cari maklumat tentang smartphone terbaru dari Samsung.

      Delete
  8. cik .. bagaimana cara biar dapat sponsored post ini? sepertinya ini sangat menarik sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sponsored post ni dipilih sendiri oleh pihak Nuffnang.


      Tips for Sponsored Post

      Some Nuffnangers reach a level of blogging that is so amazing, it attracts an abundance of advertisers. When this happens, the opportunity of Sponsored Posts and Advertorials will come flowing. So keep blogging and the earnings will keep growing.

      Bloggers with Glitterati status are also prioritised higher during the selection.

      Delete
  9. wahhhh... teringin juga nak satu... tapi belum sampai masanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti masih sayang pada handphone yang digunakan sekarang ni, kan?

      Delete
  10. ni dah dikira entri menggoda dah ni
    macam mana ni?
    huhu

    ReplyDelete
  11. Memang cool Samsung S4 ini..nak kumpul duit maybe nak hadiahkan untuk Isteri suatu hari nanti...Amin...

    ReplyDelete
  12. Ya Allah. Gerammnyer ...

    Ramai sangat blogger yang tulis pasal benda canggih ni.

    Ya Allah, bilakah hamba akan merasai nikmat dunia ini? ..

    huhu ..

    ReplyDelete
  13. wah wah waaaaahh.... best kan S4 nih.. suruh cik RA tu angkat dua bijik laaa.. pastu bagi kid satu.. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiyaa KID..angkat satu utk diri sendiri pun tak mampu,lagi nak bagi oranglain..bg gambar boleh laa..hahha

      Delete
  14. Hubby OKje mesti suka tengo gadget cam ni CL hehe

    ReplyDelete