08 March 2013

5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013 (28 - 31 Mac 2013)

Bagi anda yang terlepas peluang untuk melihat keunikan 4th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta yang diadakan pada tahun lepas, anda tidak perlu risau kerana 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013 akan kembali menemui anda pada cuti sekolah kali ini. Jika anda belum ada perancangan untuk ke mana-mana, bolehlah datang bersama keluarga dan rakan-rakan bagi menyaksikan sendiri pesta belon udara panas ini. 


5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

Tarikh : 28 Mac 2013 (Khamis) - 31 Mac 2013 (Ahad)
• 30 Mac (Sabtu) - Night Glow
• 31 Mac (Ahad) - Balloon Music Festival
Masa : 7.00 pagi -  9.00 malam (setiap hari)
Tempat : Monumen Alaf Baru, Precinct 2, Putrajaya

Maklumat lanjut : http://www.myballoonfiesta.com/
  Jangan lupa untuk Like FanPage Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta
Returning to Putrajaya for the fifth consecutive year, 2013’s fiesta will see more exciting special shaped balloons such as the Smurf Balloon, piloted by Koen Audenaert of Belgium together with Sven Grenzner of Germany who will be piloting the ‘Clown’ Balloon. 2013 also marks the return of the highly-anticipated “night glow” event where the hot air balloons will participate in a light and sound show on the night of the 30th; culminating in a beautiful display of fireworks.

Visitors can look forward to activities such as a para-motor exhibition, helicopter joy rides – suitable for families who would like a unique experience, tethered hot air balloon rides, the Mountain Dew Extreme Zone individuals who thrive adventure, as well as a line-up of exciting activities for the young ones in the kids’ area such as coloring contests, on-ground competitions and many more.

Jumpa anda di sana...! 

30 comments:

  1. dah lama sangat tidak ke Putrajaya... semakin meriah nampaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lupa pergi. mana tau boleh jumpa di sana..

      Delete
  2. kmang best untuk tangkap2 gambar pastu letak kat instagram. asyik post gambar makanan je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..setahun sekali baru dapat pergi event ni.

      Delete
  3. Replies
    1. bukan setakat ada belon panas aje, tapi ada aktiviti lain yang disediakan..

      Delete
  4. tq for sharing ciklaili, suami bekerja hari sabtu, ahad pula naik motor dia, hopefully ada masa untuk kami pula ;(, eh termengadu kat sini pulak hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. suami Aju pun biker juga ke? samalah dengan suami saya. hari ni suami ke Pulau Pinang & Perlis. kalau Aju pergi, bolehlah jumpa di sana..

      Delete
  5. wahhhh syoknyaaaa....kan best lau dapat pi.. :')

    ReplyDelete
  6. panggil cikgu ea ? Trima kaseh sbb sudi tekan Encik Nufnagg nurul. :)

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan....
    tak pernah naik hot air balloon....gayat rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkanalan juga..

      saya pun belum pernah naik belon udara

      Delete
  8. Boleh la ke sana untuk naik belon panas ni..Tahun lepas hanya melihat dari bawah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena datang awal. dah tentu ramai yang beratur untuk naik belon panas..

      Delete
  9. tq share..x pernah lg tgk benda ni secara live

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom mama3heroo. ada rezeki boleh jumpa di sana nanti.

      Delete
  10. tahun lepas pergi gak.... aduyaaaaiiii... penat! hahhahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun lepas tak pergi sebab baru lepas pantang. dah tentu panas & ramai orang. insya Allah tahun ni nak ke sana bawa Amir & Amar tengok belon udara panas..

      Delete
  11. dah 2 tahun tinggalkan Putrajaya. rindu sangat. kalau ada rezeki boleh pergi sana. ada jodoh, jumpa cik laili di sana.. insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah tukar contact no. insya Allah boleh jumpa nanti :)

      Delete
  12. Tahun lepas tidak dapat membidik belon panas kerana timing tak kena.

    ReplyDelete
  13. thanks for info...kena pi nie...10 minit jer dari rumah.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti boleh nampak belon tu dari rumah, kan?

      Delete
  14. insyaAllah kalau sempat boleh sampai kesana. menarik acaranya

    ReplyDelete
  15. dah kali ke-lima, tapi sekali pun saya tak berkesempatan untuk pergi..

    ReplyDelete
  16. Harap2 bolehlah bawa anak2 ke sana kali ini.

    ReplyDelete
  17. nampak meriah sangat. kalau ada rezeki boleh pergi :)

    ReplyDelete