21 November 2012

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2013

 

Di dalam entri ini saya kongsikan Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2013 sebagai rujukan dan panduan penjawat awam berdasarkan Surat Pekeliling Akauntan Negara Malaysia Bilangan 4 Tahun 2012 : Tarikh dan Peraturan Pembayaran Gaji Tahun 2013.

Untuk merancang percutian pula, anda boleh merujuk entri Senarai Cuti Umum Tahun 2013. Bagi menyemak penyata gaji bulanan, sila click e-Penyata Gaji.

 
Bulan
 
Tarikh Catatan
Januari
23 Januari 2013
Rabu

Februari
25 Februari 2013
Isnin
Tahun Baru Cina
10 & 11 Februari 2013
Mac
25 Mac 2013
Isnin

April
25 April 2013
Khamis

Mei
23 Mei 2013
Khamis
Pesta Menuai 
30 & 31 Mei 2013
Jun
 25 Jun 2013
Selasa
Hari Gawai 
1 & 2 Jun 2013
Julai
25 Julai 2013
Khamis

Ogos
 22 Ogos 2013
Khamis
Hari Raya Puasa 
8 & 9 Ogos 2013
September
25 September 2013
Rabu

Oktober
10 Oktober 2013
Khamis
Hari Raya Haji
15 Oktober 2013
November
 25 November 2013
Isnin
Deepavali
2 November 2013
Disember 19 Disember 2013
Khamis
Hari Krismas
25 Disember 2013

Untuk download dan print Jadual Pembayaran Gaji 2013, sila click sini.


Mungkin juga ada yang ingin tahu bilakah tarikh bayaran pencen untuk ibu bapa atau sesiapa yang berkenaan, anda boleh lihat entri Tarikh Bayaran Pencen 2013.
 

21 comments:

  1. Apa khabar cikgu..wah!awalnya kita dah bole tarikh gaji masuk utk thn dpn..

    ReplyDelete
  2. Kak Ain :khabar baik. ha'a..dah boleh tgk jadual gaji 2013

    ReplyDelete
  3. wah jadual sudah keluar boleh la download.

    ReplyDelete
  4. terima kasih Cik Laili kerana sudi berkongsi.

    ReplyDelete
  5. dah bolej ready dan merancang ni hehehe

    ReplyDelete
  6. baru dapat tunggakan gaji ,katanya dari DG41 ke DG44, hanya tambah 225. lepas itu income tax dah tax 191, mau buat bayaran balik 2400 pula, tak faham.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih baik tax yg dibayar alihkan pembayaran kpd zakat secara potongan gaji macam sy buat...dpt pahala..hehe

      Delete
  7. Masyukkk ooo bulan Januari 2013 .. harap kakitangan gomen tak boros berbelanja. Jangan nanti harga barang naik sudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bang jgn sembarang maysoook..

      Delete
  8. Salam..bagus la,dh ade jadual gaji tahun depan punyer...bleh merancang utk keluarga ni..jom singgah ke blog sy plak...sama2 share ilmu....www.mysufisecret.blogspot.com....sharing is caring. >_<

    ReplyDelete
  9. Gaji masyukkk.....tapi imcometax menunggu...campur bonus lagi tu...jadi bonus untuk bayar imcometax aje...sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi..bonus apa plak...ada pm janji ke?

      Delete
  10. laili..best la bc blog ni:-): wa

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas sokongan..teruskan membaca ye..

      Delete
  11. tak sangka payday ari ni...gaji ribu ribu..anak anak dah tunggu kena supply...anyway tq

    ReplyDelete
  12. SYUKURLAH... ALHAMDULILLAH...

    ReplyDelete
  13. Klu ikut jadual tu,sepatutnya arini dah gaji...tp knp x msk lg ek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba check semula..gaji saya dah masuk hari ni :)

      Delete
    2. Mgkn msk lewat skt kut...tq

      Delete