13 March 2014

Cara Menukar Fail PDF Kepada Word, Excel, Power Point & Image

Mungkin ada di antara anda yang tertanya-tanya bagaimanakah untuk menukar fail dalam bentuk yang lain. Di dalam entri ini saya ingin berkongsi cara bagaimana menukarkan fail dalam bentuk PDF kepada Word Excel, Power Point dan Image secara online dan percuma. Caranya sangat mudah dan hanya mengambil beberapa minit sahaja.

Terdapat beberapa website yang menawarkan perkhidmatan untuk menukar fail PDF. Antaranya :

1. http://www.pdfonline.com/

2. https://www.freepdfconvert.com/

3. https://www.pdftoword.com/

4. http://pdf2doc.com/

-------------------------------------

Berikut adalah contoh bagaimana Cara Menukar Fail Word Kepada PDF.


1. Click link berikut - Convert to PDF
2. Browse fail yang hendak ditukar kepada PDF - click Upload a File to upload.
3. Kemudian, click Continue. Tunggu sehingga fail tersebut diproses.
4. Setelah selesai, click Download dan anda boleh memilih untuk menyimpan fail tersebut dalam bentuk PDF atau HTML.


Cara Menukar Fail PDF Kepada Word

 
1. Click link berikut - Convert PDF to Word
2. Browse fail yang hendak ditukar kepada Word - click Upload a File to upload.
3. Kemudian, click Continue. Tunggu sehingga fail tersebut diproses.
4. Setelah selesai, click Download dan anda boleh memilih untuk menyimpan fail tersebut dalam bentuk Word, PDF atau HTML.



29 comments:

  1. terima kasih...kadang2 memang sudah..bila dapat dokumen pdf lepastu kena edit..bila cari2 cara tak jumpa...last2 kena taip semula..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tahu cara mudah ni bolehlah cuba nanti...

      Delete
    2. As Salam..cik laili..saya pon nak cuba convert file pdf nie ke word tapi x boleh lah..perlu ada apa2 server lain ke baru boleh

      Delete
    3. waalaikumussalam. cuba buat macam yang saya terangkan dalam entri ni. selamat maju jaya :)

      Delete
  2. Perkongsian yang berguna. Boleh guna cara ni bila nak tukar fail nanti. terima kasih ciklaili.

    ReplyDelete
  3. saya perlukan hal ini untuk bahan pembelajaran di sekolah kalau pake software susah

    ReplyDelete
    Replies
    1. cara ni sangat mudah tanpa perlu guna software :)

      Delete
    2. boleh ajarkan saya..cara-caranya..

      Delete
    3. saya dah terangkan cara-caranya dalam entri ini..

      Delete
  4. Bagus ni.. boleh convert pdf ke words. Mudah kerja, TQ

    ReplyDelete
  5. perisian ini memang penting terutama ahli akademik

    ReplyDelete
  6. Please translate with google Translate
    maaf saya dari admin Tekoin.COM
    maaf saya tidak terlalu paham tentang apa yang baru saja anda komentar di blog saya...
    Silakan berikan penjelasan kembali....

    ReplyDelete
  7. TERIMA KASIH CIK LAILI.BANYAK MEMBANTU SAYA.SYUKRAN...

    ReplyDelete
  8. As salam..saya nak tanya adakah dokumen yg telah kita pindahkan tersebut disimpan dan boleh atau akan terpapar di dalam internet dengan sesiapa boleh mengeksesnya tanpa sekatan?

    ReplyDelete
  9. thanks cikgu :) blog cikgu banyak membantu saya nak ambil exam

    ReplyDelete
  10. bagusnya entry ni. terima kasih ye. membantu saya :)

    ReplyDelete
  11. syukran... sangat berguna

    ReplyDelete
  12. langsung dicoba nih
    untuk convert word ke pdf mudah
    makasih infonya

    ReplyDelete
  13. Alhamdullilah..tq akhirnya dapat juga tukar file pdf pada word tq..tq.. 😁

    ReplyDelete
  14. Terima kasih cik laili. Sgt bermanfaat. Dah dapat selesaikan kerja saya.

    ReplyDelete
  15. terima kasih cinta, untuk selamanya

    ReplyDelete
  16. Terima kasih byk2 sudi share. mudah sgt nk convert pdf ke word. =)

    ReplyDelete