25 November 2013

CPUV Nuffnang : Earning Sikit vs. Earning Banyak


Seperti biasa pada hari Isnin saya akan check akaun Nuffnang. Nampaknya ada 3 iklan CPUV yang berstatus 'On Going'. Bila dilihat betul-betul, ada dua perbezaan di antara 2 iklan CPUV yang saya tunjukkan di dalam gambar di bawah iaitu dari segi jumlah earning - satu earning sikit dan satu lagi earning banyak.


Iklan Q3 Prepaid Roaming sudah lama berada di blog ini iaitu sejak bulan Ogos lagi tetapi lihatlah berapa jumlah earning bagi iklan tersebut, hanya RM2.31 tetapi bagi iklan Guess Jeans walaupun baru 5 minggu di blog ini tetapi sudah mencecah RM231.90 (setakat 25 November 2013). Apa yang uniknya kedua-dua iklan CPUV ni mempunyai nombor 231.

Anda mesti ingin tahu bagaimana cara meningkatkan earning CPUV Nuffnang? Jom baca Tips Tingkatkan Earning CPUV Nuffnang  yang dikongsikan oleh blogger Yumida. Memang saya akui ada benarnya apa yang disarankan oleh beliau iaitu tingkatkan trafik blog.

* Harap-harap 3 iklan CPUV ini akan bertahan sehingga awal tahun 2014 dan lebih banyak CPUV yang akan melekat di blog ini. Boleh ye cik Nuffnang?

19 comments:

  1. Wahhh... banyaknya! Saya satu iklan dpt rm30 pun dah bersorak. Bila nak rasa macam tu... ameen... - doa supaya dapat juga =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah Mama Adam pun mampu dapat earning macam blog saya juga.

      Delete
  2. alhamdulillah..wah beznye...masyuuuuk..cantik nombor tu..231..aah sm la..kempen Q3 tu agak slow sikit
    ekceli tajuk entri tu buat tertarik terjah ke mari, then terkesima bila tengok nama atas tu..hikhikhik...makasih sharing ngan blogger lain tips di atas
    moga kita sama2 beroleh manfaat hasil berblogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya google tentang tips tingkatkan earning CPUV terus sampai ke blog Yumida. jadi haruslah bagitau pembaca lain tentang tips tu. memang ikut pengalaman saya bila dapat CPUV kena tingkatkan trafik blog. cuma bab join segmen & blogwalking memang agak kurang saya lakukan. majoriti yang sampai ke blog ini dari enjin carian..

      Delete
  3. bestnya CPUV melekat lama2..Nak jugak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambiklah CPUV bulan Ogos tu..hihi!
      nak kena bagi gam gajah kot kalau nak bagi CPUV melekat lama2 di blog..

      Delete
  4. saya ada 5 CPUV tapi jumlah dia takbleh lawan lagi cikgu laili punya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5 CPUV kira banyak juga tu :)

      sehari lepas saya update entri tentang CPUV terus dapat CPUV yang baru. TQ Nuffnang

      Delete
  5. Selalunya bila ada cpuv nie semangat update blog tu lebih la skit kan... sebab nak pulun trafik yang konsisten

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut keadaan juga. sekarang ni kami sekeluarga tengah bercuti.

      * mengharap 'entri yang memang orang cari' untuk maintain trafik setiap hari..

      Delete
  6. Wah tu dah banyak tu saya baru merasa dapat cpuv

    ReplyDelete
  7. ciklaili mmg hebat bab CPUV n earning Nuffnang ni..:) takpe, buat masa ini saya hanya mampu tengok je dulu..isk..isk..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah CM pun boleh dapat earning macam ni juga.
      blog CM dah semakin mantap sekarang. teruskan menulis & lihatlah hasilnya nanti..

      Delete
  8. Seronok tengok earning banyak-banyak. Dapatlah UV trafik yang tinggi.

    ReplyDelete
  9. Banyak sangat iklan ciklaili tu sampai beratus ratus.

    ReplyDelete