31 May 2013

Tips Buat Duit Dengan Blog


Ada pelbagai cara untuk mendapatkan duit selain dari bekerja. Salah satunya adalah dengan berblog. Kalau betul caranya, setiap bulan anda pasti akan menerima hasilnya (walaupun sedikit). Balik dari Seminar Buat Duit Dengan Blog 2013 telah memberikan banyak ilmu baru untuk dipraktikkan.

Untuk mengetahui tips yang dikongsikan oleh ahli panel dan diulas dengan lebih lanjut oleh para blogger yang turut serta dalam seminar tersebut, anda boleh click senarai blog berikut :
  1. ahmadfaizal.com  
  2. akmaomar.com  
  3. alinmarlini.com 
  4. azwananuar.com 
  5. ciktom.com 
  6. ejamothman.com
  7. eyriqazz.com 
  8. hairulazni.my 
  9. khairulzamri.com 
  10. kozumiro.blogspot.com 
  11. profhariz.com 
  12. sitiatikah.com
  13. wangerrard.com 
  14. yanayassin.com
Syukur alhamdulillah, inilah dia rezeki buat duit dengan blog untuk blog ciklaili.com bagi bulan Mei 2013 (hasil dari beberapa CPUV & CPC Campaign Nuffnang). Lepas ni bolehlah cuba buat program affiliate pula.

 

* Berapa ramai yang sudah buat duit dengan blog?

77 comments:

  1. Banyak betul earning nuffnang ek..tahniah ye. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. ikut juga, kadang2 je boleh dapat nilai lebih 1k..

      Delete
  2. wahhhhh.... saya punya, cukup bayar bill internet aje la.... hhahah

    ReplyDelete
  3. wah masyuknya...Alhamdulillah rezeki :)

    ReplyDelete
  4. Banyak earning dengan Nuff. Sudah boleh tulis ebook bertajuk 'Rahsia buat duit dengan Nuffnang'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..saya sendiri tak tau apa rahsia buat duit dengan nuffnang, macammana nak buat ebook. hehe!

      Delete
  5. erk... jelesnya tengok jumlah tue. nih yang nak fokus blk dgn blog next month.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fokus..fokus..fokus. insya Allah boleh dapat jumlah lebih dari ni..

      Delete
  6. leh belanja gua gak lepas ni. kan? kan?

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum ciklaili...alhamdullilah banyaknya rezeki yg diperolehi dr berblog...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..ha'a. memang terbukti boleh buat duit dengan blog.

      Delete
  8. sykur dan tahniah blh bli kain pasang kt saya ni heee

    ReplyDelete
  9. Terbeliak mata tgk income nuffnang... sy belum ada pun lagi nuffnang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh! akma tak pasang iklan nuffnang ke?
      tapi dari advertorial je dah memang masyuk, kan?

      Delete
  10. Replies
    1. boleh je Eyma. inilah namanya buat duit dengan blog :)

      Delete
  11. Syukur alhamdulillah ya...
    keberhasilannya bisa jadi motivasi bagi saya dan kedepannya makin sukses :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. insya Allah Rina pun boleh dapat hasil sebegini..

      Delete
  12. Alhamdulillah..rezeki yang diterima dari usaha yang dijalankan..

    ReplyDelete
  13. banyak nya cikgu... ;) berratus-ratus kali ganda daripada saya punya.. hu3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya hanya part-time blogger. cikgu Hailmi mesti boleh dapat jumlah macam ni juga :)

      Delete
  14. rezeki..

    Mahu Dapat Top-Up Hotlink RM10 Percuma ?
    .................................
    Dapatkannya Di Blog Di Bawah..
    http://wanitamelayuseksa.blogspot.com/2013/06/percuma-top-up-hotlink-rm10-bagi-10.html

    ReplyDelete
  15. Hebatnye buat duit sampai ribu raban,... -_- Tak penah lagi dapat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidaklah sehebat mana. anda pun boleh juga..

      Delete
  16. hebat cikgu...semoga berterusan murah rezeki hendak-Nya...amin...

    ReplyDelete
  17. tahniah sis! hebat dan mantap...cik tom tahun ni dari bulan 1 sampai ke arini ada dalam RM140 gitu kot masa last buka bulan lepas..mmg jauh beza income dgn akak...

    thanks utk link ya sis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berjaya buat duit dengan blog aje. Untuk program affiliate masih banyak yang perlu dipelajari..

      Delete
  18. tak sempat join sebab kat langkawi masa tempoh DH bagi tu

    fuh bestnya dapat income macam cikgu laili ni..aritu tak perasan pulak cikgu ada..ustazah saya ada bertegur sapa lah jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah..saya pun tak sempat nak join. Hanya bagi sokongan pada rakan2 blogger dengan kongsi url entri mereka di dalam entri ini.

      Saya nampak cikgu Naman baru keluar dari tandas tapi tak sesuai pula nak bertegur sapa waktu tu. Hihi...

      Delete
  19. tahniah ciklaili mmg consisten je hasil blogging ciklaili ni, kagum tengoknya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut juga. Kalau rezeki lebih dapatlah macam earning bulan Mei ni..
      Selalu harap dapat CPUV yg banyak & cecah 3 angka :)

      Delete
  20. terbaik.. terbaik.. terbaik... boleh laaa blanje nasi arab nanti.. hehehe

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. Terima kasih. Fiza pun mesti boleh dapat jumlah macam ni juga.

      Delete
  22. Replies
    1. Terima kasih. Jangan lupa baca tips yang dikongsi oleh para blogger yang hadir ke SBDdB13..

      Delete
  23. Confirm boleh beli terus Samsung S4 dah nie.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dah beli masa hari pelancaran..tapi bukan sayalah, suami yang beli :)

      Delete
  24. wah...giler banyak cik laili....seronok...alin pun baru berjinak2 pelajari afiliate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki buat duit dengan blog - Nuffnang. Samalah..saya pun masig baru dengan program affiliate. Jom sama2 kita belajar..

      Delete
  25. mohon vote http://alinmarlini.com/tips-buat-duit-dengan-blog-dari-seminar-denaihati/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah linkkan semua penyertaan untuk contest Tips Buat Duit Dengan Blog dalam entri ini. Harap rakan2 dapat beri sokongan dengan click G+ pada blogger pilihan mereka..

      Delete
  26. Fuhh, rezeki...Boleh belanja ikan bakar ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rezeki eyriqazz tentu lebih banyak dari saya :)

      Delete
  27. 1st time rasanya mai sini. Tahniah3...rezeki sy mcm ni...In Sha Allah on da way. Aamiin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Akma. terima kasih atas kunjungan pertama anda.
      insya Allah Akma akan dapat lebih dari jumlah ni.
      semoga terus maju jaya di masa akan datang :)

      Delete
  28. Tahniah..banyaknya income...saya dah 4 bulan...baru 70 hengget...huhuu

    ReplyDelete
  29. utk buat duit melalui blog bukan smudah yg kite sangka.terlalu byk kerja yg kite perlu lakukan.bukan setakat buat blog kite sudah menjana pendapatan malahan ianya lebih dr itu.utk buat duit melalui blog kite harus mempuyai sifat tidak berputus asa.kata org putih don't easy to give up when you challenge facing you.kental jiwa and then barula boleh berjaya.

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum cik laili...sy nk tny..mcmmn nk setting kt nuffnang utk CPC...dh byk org lawati blog..tp tk dpt income pun..kalo boleh cik laili provide sekali tutorial utk setting..terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Ok, insya Allah ada masa nanti saya buat tutorial ye..

      Delete
  31. Salam Ciklaili!

    Sedang mengorek entri lama ciklaili :D Membaca sambil mencari tips-tips berguna.

    ReplyDelete
  32. Uih...alhamdulillah...rezeki...meh lawat blog saya...pasal hobbies,menjahit,travel and so on...comee

    ReplyDelete