07 April 2013

6 Blog Pilihan ciklaili.com (Part 6)

Jika anda mengikuti perkembangan blog ciklaili.com, sudah pasti anda perasan sepanjang bulan Mac tiada satu pun entri tentang Blog Pilihan ciklaili.com. Mesti ramai yang tertunggu-tunggu blog manakah yang akan menjadi pilihan saya seterusnya.

Oh ya! sebenarnya saya masih menunggu entri dari blogger yang telah terpilih menjadi penulis jemputan di blog ciklaili.com. Mungkin mereka belum ada idea yang hendak dikongsikan bersama pembaca blog ini atau mungkin juga mereka sudah tidak berminat lagi.

Saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada 8 orang penulis jemputan yang telah sudi berkongsi entri mereka di blog ini. Bagi yang belum sempat membaca, anda boleh membacanya melalui entri penulis jemputan dan jangan lupa untuk berkunjung ke blog mereka.

Oleh kerana bulan April ini merupakan bulan di mana saya telah memulakan kerjaya sebagai seorang guru, maka saya telah memilih blogger dalam kalangan guru seperti saya. Kali ini saya telah memilih 6 blog bersempena genap 6 tahun saya bergelar guru.

Jom sama-sama kita berkenalan dengan cikgu-cikgu pilihan ciklaili.com.













2 blog bertuah yang terpilih untuk menjadi penulis jemputan ciklaili.com : 

dzuandiey dan Ibu Berbicara

TAHNIAH..

Penulis jemputan boleh menulis apa saja entri berbentuk :

1. peribadi, keluarga & anak-anak
2. catatan percutian & pengalaman
3. perkongsian ilmu - tip, panduan, resepi, petua dll
4. hasil nukilan - cerpen, sajak, pantun
5. promosi blog termasuk segmen, contest & perniagaan online 

  • Entri boleh ditulis menggunakan bahasa Melayu atau bahasa Inggeris dan digalakkan untuk menggunakan tatabahasa yang betul. 
  • Entri berbentuk fitnah, hasutan, perkauman, kontroversi, politik, lucah dan artis adalah dilarang sama sekali.
  • Gambar dan pautan yang bersesuaian adalah dibenarkan.
  • Entri yang diterbitkan akan menerima bayaran saguhati dari pihak ciklaili.com.
Sila e-mailkan draft entri anda ke ciklaili@yahoo.com

15 comments:

  1. tahniah kepada semua yang terpilih :)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih byk2 cik laili krn sudi pilih blog saya (^__^).

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.... terselit jugak ye :). Terima kasih ats pengiktirafan Cik Laili... sebenarnya ini blog biasa2 je...masih bertatih. Tahniah buat yg terpilih

    ReplyDelete
  4. tahniah kepada semua...
    bila pulak eh my turn.. he he

    ReplyDelete
  5. Terima kasih Cik Laili atas pemilihan ini. Insyaallah akak akan emailkan draf entri setelah siap nanti. Tahniah buat lima orang lagi rakan guru yang terpilih.

    ReplyDelete
  6. tahniah kepada semua yang terpilih dalam senarai di atas, guru banyak berjasa kepada kita. semoga ada perkongsian yg bermanfaat.

    ReplyDelete
  7. terima kasih ciklaili...terpilih juga..hehe...tahniah juga buat rakan guru yang lain.. :-)

    ReplyDelete
  8. As Salam ciklaili...saya dah email entri ke ciklaili...maaf atas kelewatan.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam. dah diterima dan entri tu pun dah diterbitkan dalam blog ini.
      terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman dengan pembaca blog ciklaili.com

      http://www.ciklaili.com/2013/04/pengalaman-manis-guru-dicium-5-kali.html

      Delete
  9. wah wah waahh.. dzuandiey pantas emel yea.. tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih menunggu entri dari KiD. hmm...sibuk sangat kot bila dah jadi full time blogger
      http://www.ciklaili.com/2013/02/5-blog-pilihan-ciklailicom-part-4.html

      Delete
  10. waaa...macam mana cikgu sorang ni boleh tak perasan "blog dia" terpilih dalam blog pilihan ciklaili nih..terima kasih kepada ciklaili ats peluang muncul di blog hebat ni..:)- kepada para ratusan dan ribuan pengunjung ciklaili, jom ramai-ramai jenguk blog cikmatahariku!!( cehh..)

    ReplyDelete
  11. tajuknya juga menarik, cik matahariku..

    ReplyDelete