10 February 2013

5 Blog Pilihan ciklaili.com (Part 4)

Pada bulan Januari yang lepas, saya telah perkenalkan 15 blog pilihan ciklaili.com kepada pembaca blog ini dan blog pilihan tersebut dipilih berdasarkan penyertaan di dalam Bloglist Setahun Dari ciklaili.com. Kali ini saya akan perkenalkan 5 blog lagi yang menjadi pilihan saya iaitu blog kategori 'ayah handsome dan mithali' (jangan marah ye..). Jom kita berkenalan dengan mereka :











2 blog bertuah yang terpilih untuk menjadi penulis jemputan ciklaili.com : 

akubiomed.com dan shakiddo.com

TAHNIAH..

Penulis jemputan boleh menulis apa saja entri berbentuk :

1. peribadi, keluarga & anak-anak
2. catatan percutian & pengalaman
3. perkongsian ilmu - tip, panduan, resepi, petua dll
4. hasil nukilan - cerpen, sajak, pantun
5. promosi blog termasuk segmen, contest & perniagaan online 

  • Entri boleh ditulis menggunakan bahasa Melayu atau bahasa Inggeris dan digalakkan untuk menggunakan tatabahasa yang betul. 
  • Entri berbentuk fitnah, hasutan, perkauman, kontroversi, politik, lucah dan artis adalah dilarang sama sekali.
  • Gambar dan pautan yang bersesuaian adalah dibenarkan.
  • Entri yang diterbitkan akan menerima bayaran saguhati dari pihak ciklaili.com.
Sila e-mailkan draft entri anda ke ciklaili@yahoo.com

32 comments:

  1. waaaahhhhhh... hensem dan mithali.. hihihi.. terima kasih. nanti nak cari idea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ok tak kategori tu? ok..saya tunggu entri dari KiD

      Delete
  2. Terima kasih. Gementar untun menulis entri di blog Cikgu CikLaili.

    ReplyDelete
    Replies
    1. janganlah gementar. cikgu Laili tak garang pun :)
      moga perkongsian entri dari akubiomed tu nanti akan memberi manfaat kepada semua..

      Delete
  3. giliran papa blogger pula yer... tunggu entry mereka pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a..semua blog yang dipilih kali ni memang terbaik antara yang terbaik..

      Delete
  4. blog-blog yang diketengah itu memang kaw kaw dari segi kualiti entri..tak caya boleh terjah sendiri..

    ReplyDelete
  5. Tahniah buat lima ayah handsome dan mithali di atas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuaikan kategori tu untuk mereka berlima?

      Delete
  6. semua blog2 bapa mithali ni..otai2 blogger semua ni..hehe
    p/s:tak pernah nampak blog ni kurang daripaa 10 pengunjung..memang terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dgn pendapat anda..

      * ikut keadaan juga. kadang2 trafik blog ciklaili.com tak menentu lebih2 lagi waktu cuti..

      Delete
  7. tahniah pd yg terpilih jadi penulis jemputan cik laili. mudahan dapat dimanfaatkan peerkongsiannya nanti

    ReplyDelete
  8. wah blog den tersenarai yer...terima kasih cik laili...terharu den...:)

    tahniah buat bro Akubiomed dan bro Shakiddo sebab terpilih menjadi penulis jemputan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..blog Papa Mifz tersenarai dalam blog pilihan kali ni - blog 'ayah handsome & mithali'..hehe!

      Delete
  9. Tahniah pada yang terpilih..semua otai2 blogger tu..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kita tunggu entri dari otai2 blogger di blog ciklaili.com.

      Delete
  10. tahniah pada blog yg terpilih heeeeeeeee

    ReplyDelete
  11. sgt hensem dan mitahli kesemuanya..tahniah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mereka berlima antara ayah yang handsome & mithali..

      Delete
  12. terima kasih kerana senaraikan saya. hensem dan mithali lagi. tapi saya bukan blogger otai. cuma usia sahaja yg nak masuk tahap otai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogger otai juga bermula dengan menjadi blogger newbie

      Delete
  13. Salam ziarah titipan senyum :)

    Kain kebaya berselepang baldu,
    Sudah seminggu tekap bersulam;
    Ingin saya menumpang lalu,
    Sudikah cikgu menjawab salam..

    p/s: tahniah kepada yang menjadi pilihan hati.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas kunjungan..
      nak kena balas pantun UmmiKami nampaknya :)

      Rumah lama di tepi jalan,
      Singgah sebentar ternampak kera,
      Salam diterima tanda perkenalan,
      Moga ikatan terjalin mesra.

      Delete
  14. wah terima kasih ciklaili, tersenarai dengan otai2 blogger plak tu...

    ReplyDelete
  15. tahniah kepada bro azrin dan bro kid kerana terpilih menjadi penulis jemputan...2 thumbs up..

    ReplyDelete
  16. mmm blog femes, ramai tak sabar nak baca entri mereka ;)

    ReplyDelete
  17. aiyohh... kembang semangkuk papa2 bloggers kita tuuu.... hahahh

    ReplyDelete
  18. 5 blogger ni mmg semuanya kacak bergaya =)

    tahniah pada yg berjaya menjadi penulis jemputan..terbaik!

    ReplyDelete
  19. Semakin mantab aja nih blog,,,selamat buat semua yang terpilih, good luck!

    ReplyDelete