15 January 2013

AirAsia Big Sale 15 - 20 Januari 2013

Berita baik buat anda yang merancang untuk pergi bercuti pada bulan Ogos 2013 hingga Februari 2014, AirAsia kini sedang mengadakan 'Big Sale' bermula 15 hingga 20 Januari 2013. Saya sendiri sudah survey harga tiket yang ditawarkan dan ia memang sangat berpatutan. Maklumat lanjut sila click Big Sale AirAsia.


Sebelum anda bermula :
1. Buka satu Akaun dengan AirAsia.

2. Pastikan anda menggunakan IE9.0 atau Mozilla Firefox
3. Rancang perjalanan anda lebih awal
  • Sediakan beberapa rancangan perjalanan. Jika Rancangan A tidak berjaya, sekurang-kurangnya anda mempunyai rancangan sokongan dan anda tidak perlu bersusah-payah merancang dari permulaan sekali lagi.
  • Pastikan anda mempunyai semua butiran penumpang bersama anda. Cth.: Nama, Alamat, Tarikh Lahir, nombor pasport, dsb…
  • Jika pasport anda akan tamat tempoh tidak lama lagi / belum didaftarkan, JANGAN bimbang. Cuma isikan butiran semasa dan kemas kini butiran passport terkini anda melalui 'Urus Tempahan Saya' bila-bila anda senang nanti tanpa dikenakan bayaran.
* Jangan lupa baca Tips Booking AirAsia Dengan Cepat dari MyKhalish.com
PERINGATAN PENTING :
  • Anda hanya mempunyai maksimum 10min di setiap halaman Cari Penerbangan dan Pilih Penerbangan; jika berlengah-lengah lebih lama, anda akan dihantar semula ke 'Bilik Menunggu'.
  • Amaran! JANGAN cuba membuka TAB berbilang (dalam pelayar yang sama) untuk mencari tambang kerana ia boleh ‘mengelirukan’ anda semasa proses tempahan. Anda mungkin terSALAH menempah tarikh perjalanan.

11 comments:

  1. pasti sesak website Air Asia disebabkan big sale nih kan...

    ReplyDelete
  2. Belum pernah terbang dengan AirAsia. Tip yang menarik dikongsikan.

    ReplyDelete
  3. mmg website airasia akan lembab giler kalau ada offer cam ni..

    errmmmm... tgh fikir mana nak pegi ni..

    ReplyDelete
  4. Wah! Peluang yang baik nih!
    Tapi sayang, saya belum ada apa2 perancangan untuk tempoh yang diberikan. Mungkin, balik kg raya kot ;)

    ReplyDelete
  5. cantik big sale tu tapi tak kena timing pula =D

    ReplyDelete
  6. pengalaman beli tiket Air Asia untuk 20 orang secara online ke Bandung sambil-sambil mencari harga promosi sangat meletihkan. fuh..bayangkan nak daftar nama untuk 20 orang. hehe.

    tumpang lalu ye cikgu..sedikit tips untuk pembelian tiket promosi harian..kalau tiba-tiba harga promosi bertukar kepada harga baru yang mahal..sila biarkan browser selama 5-10 minit dan refresh kembali..memang kadang-kadang dia auto tukar harga..teknik pemasaran Air Asia kot :p

    ReplyDelete
  7. Bagus untuk bercuti dengan kos rendah. Air Asia memang terbaik punya tawaran.

    ReplyDelete
  8. Belum pernah terbang dengan AirAsia.

    Mungkin ini kali pertama, dan semestinya akan flight dengan Air Asia.

    Artikel ni bagus untuk mereka yang masih fresh.

    Terima kasih.

    ReplyDelete