19 January 2013

5 Blog Pilihan ciklaili.com (Part 1)

Mulai minggu ini, saya akan memilih 5 blog dalam Bloglist Setahun Dari ciklaili.com untuk diperkenalkan kepada pembaca blog ini. Selain itu, 2 blog bertuah akan dipilih menggunakan random.org dan diberi peluang serta penghormatan untuk menjadi penulis jemputan di blog ciklaili.com. Jom sama-sama kita berkenalan dengan 5 blog pilihan saya kali ini.











2 blog bertuah yang terpilih untuk menjadi penulis jemputan ciklaili.com :

ajumohit.com dan puanbee.com

TAHNIAH..

Penulis jemputan boleh menulis apa saja entri berbentuk :

1. peribadi, keluarga & anak-anak
2. catatan percutian & pengalaman
3. perkongsian ilmu - tip, panduan, resepi, petua dll
4. hasil nukilan - cerpen, sajak, pantun
5. promosi blog termasuk segmen, contest & perniagaan online 

  • Entri boleh ditulis menggunakan bahasa Melayu atau bahasa Inggeris dan digalakkan untuk menggunakan tatabahasa yang betul. 
  • Entri berbentuk fitnah, hasutan, perkauman, kontroversi, politik, lucah dan artis adalah dilarang sama sekali.
  • Gambar dan pautan yang bersesuaian adalah dibenarkan.
  • Entri yang diterbitkan akan menerima bayaran saguhati dari pihak ciklaili.com.
Sila e-mailkan draft entri anda ke ciklaili@yahoo.com

29 comments:

  1. wow bestnyeeee..Blog Sensasi tak termasuk ke kekeke

    ReplyDelete
  2. ada yang antra mereka yang kid kenali.. :)

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH! THE BEST! SEMUA BLOGGER YANG WELL KNOWN..

    ReplyDelete
  4. wah....terbaek...

    http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. okey... tahniah kepada mereka
    yangbaik dah terjah semua blog di atas, menarik!
    ni nak tunggu entri pilihan pulak :D

    ReplyDelete
  6. ya ampun, tak sangka blog saya terpilih, tq ciklaili!!! really appreciate it!! maaf bertanya entri yang saya nk emelkan tu berkisarkan tentang apa ye? pertama kali jadi penulis jemputan ni ciklaili ;)

    ReplyDelete
  7. laa terima kasih ciklaili, tak sangka , saya tak aktif blogwalking pun tersenarai , yep mcm aju mohit juga , saya nak emailkan entri apa ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah PuanBee. ;)

      Moga terus sukses.

      Saya sokong dari belakang. ;)

      Delete
  8. saya baru terperasan....serius ke ni? hehe..terima kasih ciklaili...ini satu penghargaan...

    ReplyDelete
  9. tahniah kepada 5 blog yg dipilih. Terjah!

    :)

    ReplyDelete
  10. tahniah yg terpilih.. menarik juga segmen ni.. :)

    ReplyDelete
  11. wah..semuanya handal2.. :) bila lah saya dpt jadi macam mereka

    ReplyDelete
  12. untunglah terpampang di belog ini. kompem 'jam' traffic belog-belog yang dipaparkan. ramai yang serbu.

    peluang masih terbuka rupanya. bleh join segmen bloglist setahun dari ciklaili.com. fewit.

    ReplyDelete
  13. wah,,, alhamdulillah,, tq sangat sudi pilih blog picisanku itu,, :D

    ReplyDelete
  14. Tahniah kepada sahabat-sahabat blogger yang masuk dalam senarai penulis jemputan.
    Beberapa diantara blog di atas saya mengenalnya

    ReplyDelete
  15. Para blogger hebat semua nih!!!selamat

    ReplyDelete