02 December 2012

,

Percutian Di Felda Residence Hot Springs Sungai Klah, Perak

Sempena cuti sekolah akhir tahun yang lalu, saya dan suami telah memilih Felda Residence Hot Springs Sungai Klah yang terletak di Sungkai, Perak sebagai destinasi percutian kami sekeluarga. Kami memilih tempat ini kerana tertarik dengan keunikan kolam air panas yang digunakan untuk merebus telur dan ingin membawa anak-anak mandi manda di sana. Maklumat lanjut tentang harga bilik dan pertanyaan lain, sila hubungi :

FELDA RESIDENCE HOT SPRINGS
35600 Sungkai, Perak, Malaysia
Tel: +605 438 8801 / +605 438 8803
Fax: +605 438 8805

HOT SPRINGS PARK
Waktu Operasi : 8.00 pagi - 7.00 malam

Bayaran Masuk
Dewasa : RM10.00
Kanak-kanak : RM8.00
Warga Emas : RM7.00
OKU : RM2.00 

Untuk mendapatkan petunjuk arah dari tempat anda ke sini, sila click
Felda Residence Hot Springs Sungai Klah 
 
 
Alhamdulillah...kami dah sampai ke Felda Residence Hot Spring Sungai Klah yang mengambil masa lebih kurang satu jam setengah dari tempat tinggal kami. 
 


Di sinilah tempat penginapan kami sekeluarga. Disebabkan kami berkunjung ke sini pada waktu cuti sekolah, harga bilik agak mahal juga jika dibandingkan dengan hari-hari biasa. Keadaan di dalam bilik juga amat bersih dan selesa untuk kami berempat.



Boleh tahan juga rasa air panas di sini. Bagi yang membawa beg pakaian atau barang-barang berharga, anda tidak perlu risau untuk meletakkan barangan di dalam almari berkunci yang disediakan berhampiran dengan Kolam Air Panas dan Hot Springs Park.

Di sinilah tempat untuk merebus telur.

Ada  2 bekas telur yang sedang direbus.

Di gerai ini anda boleh membeli makanan dan minuman serta telur yang digunakan untuk merebus. 



Beginilah keadaan Hot Spring Park pada waktu petang sewaktu kami berkunjung ke sana. Sangat selesa kerana tidak ramai orang yang mandi manda. Kami tidak perlu membuat bayaran masuk ke Hot Srings Park ini kerana sudah termasuk sekali di dalam pakej bayaran bilik.

Amir dan Amar seronok dapat bermain air sambil diperhatikan oleh suami.

Gaya Amir berenang.


Saya bersama Amir dan Amar.

27 comments:

  1. berbaloi ciklaili berkunjung ke sana .. sebab selesa tak ramai orang ..

    ReplyDelete
  2. Memang best kalau dapat berkelah kat sini .. :D

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  3. dah 3 kali sampai di sini. kali terakhir bulan lepas.

    jika mandi dengan pengunjung tidak seramai macam ni mmg lah seronok. masa saya pegi .terlalu ramai pengunjung.

    ReplyDelete
  4. dekat jgk ngan rumah saya..hehe..tp harga tiket dah naik dah..dewasa rm12 n budak rm10..

    ReplyDelete
  5. memang best la...hari tu pergi free je..sebab ada program kat sana

    ReplyDelete
  6. aduii..bape kali dah nk pegi...asyik xnyempat jerkk
    www.storimory.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. salam..saya dah 2 kali g sana..tapi nak kena pergi lagi sebab tak puas lagi mandi..pergi hari tu kena masa hujan.. alang2 dah sampai...hujan pun hujan lah..janji mandi..

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. haha terbaek kan tempat ni ciklaili..=)

    ReplyDelete
  10. Daku nk g sok..best2..mmg mencari harga tiket..tq for the info..

    ReplyDelete
  11. Assalam.. Esok saya n family in law akan kesana... Tu yg google tmpt and baca review dioeg tg dah pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. memang seronok bercuti ke Hot Spring. cuma jarak antara tempat penginapan ke cafe/tempat makan dan tempat mandi manda agak jauh juga. kena berjalan kaki..apa2pun memang bestlah.

      Delete
  12. walaupon dok perak tp x penah sampai lg.hhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni bolehlah pergi bersama keluarga :)

      Delete
  13. salam...saya macam kenal akak..orang kg sungai haji dorani kan.

    ReplyDelete

  14. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

  15. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  16. Salam,

    Artikel yang menarik. Cara cik menulis membuatkan seolah-olah saya berada di tempat kejadian.

    kalau nak bercuti lagi, pilihlah LIBUR.MY

    layari website kami di www.libur.my

    ReplyDelete
  17. Salam..Cik laili..penginapan yg cik ambik tu jenis apa ya? Villa or bilik resort..

    ReplyDelete
  18. Salam..cik laili br rate villa/bilik resort tu? Kalau cuti rate naik la kan...

    ReplyDelete
  19. cool!
    artikerl menarik. hujung minggu nak pergi
    tq

    jemput lawat blog saya : www.rehanswardrobe.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. Salam cik laili...boleh beritahu bagaimana nak book rumah penginapan tersebut. Berapa semalam yer?

    ReplyDelete