09 September 2012

Trafik Blog Sebelum Dan Selepas Raya

Saya bukanlah orang yang pandai berbicara tentang trafik blog. Apa yang saya tahu, trafik blog memang memainkan peranan penting dalam sesebuah blog. Untuk mendapatkan Sponsored Post dan nilai CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns yang tinggi dari pihak Nuffnang adalah berdasarkan kepada trafik blog juga. Jika pandai menggunakan SEO, sudah pasti trafik blog anda tidak akan menghampakan.


Terus terang saya katakan, blog ini hanya akan di'update' jika saya mempunyai idea dan tidak sibuk dengan kehidupan seharian (sila baca entri kenali ciklaili.com). Sepanjang bulan Jun dan Ogos merupakan bulan-bulan yang agak sibuk. Lihatlah saja berapa jumlah entri yang sempat saya tulis dalam bulan tersebut. 

Bulan Jun hanya 8 entri manakala bulan Ogos pula hanya 9 entri lebih-lebih lagi sepanjang bulan puasa. Namun, saya tetap bersyukur kerana selepas hari raya trafik blog ini semakin menaik. Terima kasih saya ucapkan kepada semua yang singgah ke blog ini.

Inilah dia trafik blog ciklaili.com sebelum dan selepas raya :

 

Bagaimana pula dengan trafik blog anda?

4 comments:

  1. giler hebat blog cikgu laili nih.. income pun kencang! :)

    ReplyDelete
  2. KiD : err..blog ni tidaklah sehebat blog yang memang dah famous macam blog shakiddo.com tu ;)

    ReplyDelete
  3. Wahh tingginya traffik cik laili, seronok tgk

    ReplyDelete