11 June 2012

, ,

Babywearing Dengan Merak SSC Dari NeezaNeedleS

Untuk anak kedua - Amar, saya dan suami bercadang untuk mula ber'babywearing'. Bila melihat ibu-ibu lain ber'babywearing', rasa teringin juga berbuat demikian. 

Langkah pertama : memilih kain dari NeezaNeedleS untuk dijahit menjadi Merak SSC (Soft Structured Carrier). 

MERAK soft structured baby carriers are easy to use and the weight of the child is spread evenly over your hips and shoulders. A soft structured carrier is a full-buckle carrier- easy to use and convenient outdoors: you don't have to worry about getting your baby wrap dirty on the ground.


MERAK soft structured baby carriers are made of durable cotton fabrics. The shoulder straps and waist bands are made of soft velvet. The carrier body is made of firm designer cotton fabrics sandwiches with another layer of fabrics to make it sturdier. Panel design would be very exclusive to every carrier owner.
  
Pasti anda akan rambang mata melihatnya koleksi dari NeezaNeedles. Kami telah memilih corak Squirrels and Trees - David Walker.

Langkah kedua : bila dah terima SSC yang ditempah dari NeezaNeedleS, bolehlah mula praktis menggunakan SSC ni.

SSC dengan cover
SSC tanpa cover

Babywearing ni bukan sekadar untuk ibu-ibu sahaja tetapi boleh juga untuk si ayah. Pengalaman suami memakai SSC dan membawa Amar semasa membeli belah di Tesco sempat saya ambil gambarnya. 

Komen suami tentang SSC : "Memang best pakai SSC ni. Bawa Amar tak rasa berat pun..".


Suami sedang memilih baju untuk Amar
Beli pensel warna untuk Amir pula
Amar dalam Merak SSC (front carry)

5 comments:

  1. Salam perkenalan. Jom jd jiran dalam dunia blogger. Harap awk sudi jd follower saya. Saya dah follow blog ni =)


    http://apelak.blogspot.com/2012/06/misi-blogwalking-nak-dapat-ramai-jiran.html

    ReplyDelete
  2. kak laili.. wan pun dah terjebak dengan babywearing..

    La ni dok pakai Mei Tai.. tp rasa2 mcm nak beli SSC jugak.. sebab MT agak leceh masa nak pakai.. tp bila pakai.. kita leh adjust ikut kesedapan kita..

    yg paling best bila Babywearing ni.. x payah usung stroller dah..
    (tp hubby prefer stroller gak)
    masih dlm proses meracun dia utk berBabywearing

    ReplyDelete
  3. Salam,

    Alamakkkk comelnyeeee hahahhaa, ada juga 1 dalam simpanan tapi yang biasa2 aje, beli kat care4 ke mana tah, tapi yang ni kat sini comel lah, boleh try usha nnti web tu.

    tapi kenapa hanya 2 gambar aje yang keluar kat entry ni ye??

    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  4. Wan Mascilla : SSC sangat2 membantu bila pergi ke tempat yg ramai orang. lebih2 lagi nak shopping.

    yanmie : error pada gambar agaknya. saya dah edit semula entri ni..

    ReplyDelete
  5. Zaman sekarang ni babywearing dah jadi macam satu benda wajib dimiliki oleh parents.. Ada macam-macam design dan jenis.. Memang stylo dan bergaya.. heheh

    http://miaqaisarah.com/2015/09/02/babywearing-stylo-dan-bergaya/

    ReplyDelete