23 April 2012

Pendapatan Nuffnang Mencecah RM2,000.00

Hari Isnin merupakan hari yang ditunggu-tunggu oleh para blogger yang memasang iklan Nuffnang kerana dapat melihat berapakah jumlah pendapatan bagi blog masing-masing. Siapa kata menjadi part-time blogger tidak boleh mencapai pendapatan melebihi RM1,000.00? 

Sempena genap setahun blog ini menggunakan domain ciklaili.com, saya ingin berkongsi jumlah pendapatan blog yang sudahpun mencecah RM2,000.00 pada minggu lepas hasil dari buffered earning dan juga sponsored post. Saya masih berfikir sama ada ingin menebus/cash-out atau membiarkan saja jumlah ini semakin meningkat kerana ada beberapa buffered earnings yang belum bertukar menjadi metered earnings serta satu sponsored post yang belum sampai tarikh untuk dibayar (bulan Jun nanti).


Bagi saya, blog ciklaili.com merupakan tempat untuk saya berkongsi pengetahuan dan maklumat dengan semua pembaca. Kadangkala saya cuba menggunakan SEO untuk menaikkan trafik blog dan jika betul caranya trafik blog pada hari tersebut memang tidak menghampakan. 

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pengunjung yang pernah singgah ke blog ini. Sokongan anda semua amatlah saya hargai. Oh ya! ramai juga yang telah meninggalkan catatan di buku pelawat ciklaili.com. Insya Allah jika ada masa akan saya balas catatan anda tersebut. 
 
* Entri ini bukan entri menunjuk-nunjuk. Sekadar membakar semangat para blogger yang lain ;)

24 comments:

  1. oh... Aku nak beli lens kamera yg baru...hmmm malangnya traffic blog murahan aku tu tak ramai yg tau..huhu.... Semangat le....congrats k.e

    ReplyDelete
  2. tahniah kak...
    kongsilah tips sikit
    http://zubir5588.blogspot.com/2012/04/hiburan-ariel-dan-luna-putus-kerana.html

    ReplyDelete
  3. Tahniah,... best nyer dapat income riban-riban

    ReplyDelete
  4. thniah..byk tu..bgla tips cmne nak dptkan sponsored post tu..hehe..

    ReplyDelete
  5. Tahniah ..tahniah .. ^__^

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  6. tunggu je sekali dgn Sponsored Post lagi satu.. sure berganda2 nih :D
    Bestnyaaa..
    Lama xdapat income riban sejak mood menjunam ni..huhuh

    ReplyDelete
  7. tahniah..banyak sangat tu...yg ni earning untuk sebulan ke?

    ReplyDelete
  8. terima kasih semua ;)

    Yan : insya Allah lama2 nnt trafik blog Yan pun mesti mantop punya ;)

    DJ : terima kasih atas nasihat. saya mmg kena bersabarlah menanti earning SP yg satu lagi tu. nilainya cecah RM1.5k juga.

    mel : ni bukan pendapatan sebulan. alhamdulillah earning BE yg saya dpt pun hampir mencecah 3 digit ditambah pula dgn SP. itu yg boleh kumpul sampai RM2k

    ReplyDelete
  9. tahniah ciklaili, nak tanyalah, kalau tgk entry ciklaili tak byk utk sebulan tu, tapi macamana income berganda mcm tu ye?

    lagi satu mcamana nk dptkan sponsored post tu ye? memang hari2 wajib dtg sini..luv to read yours

    ReplyDelete
  10. Aju : betul tu. saya update blog ikut masa juga. paling kurang sehari satu entri. lgpun part-time blogger, kan? kalau baca kenali ciklaili.com, saya ada nyatakan :

    "Ada kalanya saya tiada idea untuk menulis dan amat sibuk dengan kehidupan seharian, maka blog ini akan dibiarkan begitu sahaja."

    pada saya biarlah entri sedikit tapi memberi manfaat kepada pengunjung lain ;)

    tentang sponsored post, itu kena tanya NN sendiri. boleh juga baca entri dari blog kak Ina KL.

    ReplyDelete
  11. wah.. jeles nye..hehe.. nk jgk camtu :D

    ReplyDelete
  12. sy ada juge ltak iklan nuffnang...tp x pnh dpt byran..bgmana cara ye?

    ReplyDelete
  13. Tahniah Kak.. Tak semua blogger boleh raih pendapatan sampingan sebanyak ni..

    ReplyDelete
  14. Tengok jumlahnya pun dah tergiur hati rasanya, belum lagi duitnya. Tahniahlah dengan rezeki yang melimpah ruah.

    ReplyDelete
  15. tahniah apa hendak buat gliteratti dah tak dak so income slow..tq laili motivation juga tuh

    ReplyDelete
  16. Tahniah. Membuatkan saya berkobar-kobar untuk mendapat pendapatan sebanyak itu dari berblogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anda juga pasti boleh dapat pendapatan seperti ini. teruskan usaha :)

      Delete