19 January 2011

Semakan Permohonan Kemasukan Ke MRSM Tingkatan 1 dan Tingkatan 4 Tahun 2011

Anda mungkin mencari maklumat tentang :



Maklumat penting dari laman web MARA : Semakan Keputusan Kemasukan ke MRSM Tingkatan 1 dan 4 boleh mula disemak mulai 21 Januari 2011. 
  
Walau bagaimanapun, bagi pelajar tingkatan 1 dan tingkatan 4 yang telah membuat permohonan kemasukan ke MRSM anda boleh cuba menyemak keputusan  permohonan anda melalui link di bawah (boleh terus click pada teks atau gambar) :

(masukkan Angka Giliran UPSR)


(masukkan No. K/P)



Untuk melihat contoh permohonan yang berjaya dan Nota Rayuan kepada pihak MRSM, anda boleh baca entri Kemasukan Ke MRSM Tahun 2011.

* Bagi calon Sabah dan Sarawak, semakan permohonan ke Tingkatan 4 boleh dibuat melalui entri Semakan Permohonan Kemasukan ke MRSM Tahun 2011.

16 comments:

  1. Assalamualaikum. Bagus MARA ni. Saya dulu pun dari sana. Tapi tak semua MRSM tu bagus.Ada juga yang haru biru.Sebab tu kene berusaha masuk Bitara.

    ReplyDelete
  2. ok thanks..
    kire nyer hari jumaat baru leh usha ek..

    ReplyDelete
  3. Burn : Waalaikumussalam. ex-MRSM ke? saya ex-SMKASL.

    kyo_9 : cuba click link yg saya beri tu & masukkan no. K/P (utk ting 4) atau angka giliran UPSR (utk ting 1). kalau boleh akses, rezekilah :)

    ReplyDelete
  4. salam,nk tanya mmg yg nie ke link nk check kemasukan mrsm?? xda link lain?? thank..

    ReplyDelete
  5. aniez : ye. link tu je. cuba check dulu..

    ReplyDelete
  6. kalo xley akses msuk msudnyer xdpat laa???

    ReplyDelete
  7. bukan begitu..mungkin ramai yg sedang semak permohonan, sebab tu tak boleh akses.

    kalau tak dapat, status permohonan akan tertera - permohonan tidak berjaya.

    ReplyDelete
  8. apsal x bleh nak masuk ke laman web untuk semak status kemasukan nie..ade ape2 masalah ke???

    ReplyDelete
  9. sebenarnya dari malam tadi link tersebut (sama dgn link di laman web MARA) tidak dapat diakses. cuba buat semakan dalam pukul 10 pagi.

    ReplyDelete
  10. xleh chek lg dah lah mak cik nie dok desak nk suruh chek mrsm yg anak dia punya..tension2..kawe nyo byk kije

    ReplyDelete
  11. sampai skrang x leh nak check lg...
    apsal nieee..

    ReplyDelete
  12. boleh buat rayuan x untuk kemasukan ke mnrsm..nak buat kat mane ye???

    ReplyDelete
  13. sekiranya permohonan ke MRSM tidak berjaya, anda boleh buat rayuan melalui Nota Rayuan seperi di dalam entri Kemasukan Ke MRSM Tahun 2011. Ada contoh gambar Nota Rayuan di situ.

    ReplyDelete
  14. Slm...cikgu ..cikgu ada idea tak bila permohonan utk masuk mrsm BITARA akan di umumkan? Tqvm ..

    ReplyDelete