30 June 2013

Teman Yang Lebih Besar : Samsung Galaxy Mega


Selepas diberi peluang untuk review Samsung Galaxy S4 baru-baru ini, saya sudah mula memasang angan-angan untuk membeli smartphone baru. Memang teruja dengan kelebihan S4 tetapi saya idamkan smartphone bersaiz besar seperti tablet - barulah puas hati untuk melayari internet, update blog, check e-mail, menonton video, facebook, intagram dan sebagainya. Selain tu jari jemari saya bersaiz biasa ini terasa sukar juga untuk menaip jika menggunakan smartphone yang agak kecil saiznya.

 

Dengan ditemani suami dan anak-anak, kami telah ke kedai Samsung yang terdapat di tempat kami. Puas melihat smartphone dan tablet yang ada, akhirnya saya telah mengambil keputusan untuk membeli Samsung Galaxy Mega yang menepati ciri-ciri yang saya idamkan. Dalam masa yang sama, beberapa ciri yang ada di dalam Samsung Galaxy S4 turut ada di dalam smartphone ini. Wah! Memang berbaloilah membeli Samsung Galaxy Mega.


Teman baru ciklaili.com
 
Antara ciri-ciri yang terdapat di Samsung Galaxy Mega yang turut ada pada Samsung Galaxy S4 ialah camera mode (kecuali dual camera, mode Drama, Animated Photo), Air View, Group Play, Story Album, S Tranlator dan WatchON. Samsung Galaxy Mega dijual pada harga RM1,599.

Mode Sound & Shot

S Translator dan theme story album

Nampak seperti tablet, kan?

Untuk maklumat lanjut, anda boleh dapatkan di laman web Samsung.

26 comments:

  1. wahhhhh... bestnya... nak satu jugalah nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut citarasa masing2. saya suka yang lebih besar :)

      Delete
  2. Replies
    1. Smartphone ni baru je dipasarkan di Malaysia..

      Delete
  3. tengah berfikir2 nak beli smartphone baru jugakkk..hohoho tunggu bonus lah hehe

    ReplyDelete
  4. saya dah ada tab , terasa nak yang kecil pula ... nafsu betul lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samsung Galaxy Mega 6.3". Lebih kecil dari tab..bolehlah puanbee beli smartphone ni :)

      Delete
  5. wah bagus ni lebih kurang tab je ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..ciri2 idaman saya handphone + tab = samsung galaxy mega

      Delete
  6. semalam saya ada tgk hp ni... mmg Nampak sesuai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga berapa? Ada tempat yang jual lebih mahal..

      Delete
  7. Wah bestnye gadget baru... saya setakat ni masih lg dgn note 10.1. Tunggu duit Mr Nuff, kalau2 sudi mereka hulurkan hihi :)

    ReplyDelete
  8. galaxy mega ni nampak best juga
    harga pun lebih murah kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a..Harga Galaxy Mega lebih murah dari S4.

      Delete
  9. Mantapnya..tapi itula, tunggu setahun 2 je dah ada model baru. hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sampai setahun kot. dalam beberapa bulan mesti keluar model baru. next mungkin Note 3..

      Delete
  10. Saiz die memang mega. Memang puas la kalau nak surf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu Galaxy Mega jadi pilihan saya..

      Delete
  11. Wahhh...syioknye, saya sampai la ni blom memiliki smartphone..huhu
    Smartphone please come to me...konon2 jampi dpt S4...akeke :)

    ReplyDelete
  12. Ciri-ciri tambahan yang diperkenalkan oleh Samsung Galaxy S4 mengujakan.

    ReplyDelete
  13. Saya lebih teruja dengan galaxy s4. Hehehe

    ReplyDelete
  14. macam ni punya skrin baru la best
    terang dan jelas

    ReplyDelete
  15. Wah untunglah badan dapat merasa telefon hebat tu ye. Mahal sangatlah rasanya, tapi berbaloi kan?

    Saya guna yang murah2 je. :)

    ReplyDelete