04 May 2013

Jadual Cadangan Waktu Perjalanan PLUS Dan Cuti Sempena PRU13

Tarikh PRU ke-13 telah ditetapkan pada 5 Mei 2013 (Ahad). Sudah pasti ramai yang memulakan perjalanan balik ke kampung halaman atau ke pusat pengundian sejak petang Jumaat lagi. Bagi mengelakkan orang ramai daripada terperangkap di dalam kesesakan di laluan utama, kawasan rehat dan plaza tol, pihak PLUS telah menyediakan Jadual Cadangan Waktu Perjalanan bagi destinasi-destinasi tertentu di lebuh raya kendalian PLUS.  

Bagi mendapatkan maklumat trafik terkini dengan menghubungi talian bebas tol PLUSLine 1800 88 0000 atau mengikuti laman Twitter @PLUSTrafik.

  
Maklumat tentang cuti sempena PRU13 :

- 5 Mei 2013 (Ahad) : Cuti umum di Kedah dan Terengganu serta cuti peristiwa di Kelantan.  
Baca berita di sini.
- 6 Mei 2013 (Isnin) : Cuti umum di Selangor.
Baca berita di sini.

* Selamat mengundi buat semua pembaca blog ciklaili.com. Undilah dengan bijak :)

20 comments:

  1. Replies
    1. betul. boleh baca berita dari link yang disediakan. boleh juga baca berita dari Berita Harian Online - http://www.bharian.com.my/bharian/articles/PRU13_Selangorumumcuti6Mei/m/mArticle

      Delete
    2. TQVM CIK LAILI 4 INFO....entri yg sgt berguna

      Delete
  2. Replies
    1. moga entri ini dapat membantu untuk merancang perjalanan sempena PRU13

      Delete
  3. btl ek cuti 6mei nie kat selangor..tq atas info nie ciklaili ..balik sg besar tak????

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul cuti. saya memang menetap di Sg Besar. tak risau nak balik kampung pun..

      Delete
  4. assalamualaikum ciklaili...oh yer ke...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. ha'a..Selangor cuti hari Isnin ni

      Delete
  5. Saya pusat mengundi saya di Lembah Kelang sahaja. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat mengundi akubiomed. undilah dengan bijak..

      Delete
  6. Dan dan ni rasa, apsal la keje kt kl. Teringin juga nk cuti =)

    ReplyDelete
  7. prihantin sungguh kerajaan Selangor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah pemberian cuti ni..rakyat Selangor dapat pulang ke destinasi untuk membuang undi

      Delete
  8. Bestnya, anak-anak saya dan suami cuti, nampaknya saya terpaksa bercuti sama ;)

    ReplyDelete
  9. bestnyer cuti boleh lah gi jalan-jalan

    ReplyDelete
  10. ikut jadual ini kalau nak elak kesesakan...

    ReplyDelete
  11. dah macam hari raya je rasa. macam-macam raya ada dekat malaysia ni.

    ReplyDelete
  12. selamat memandu pulang sahabat yang balik kampung. pandulah cermat untuk keselamatan...

    ReplyDelete