24 April 2013

,

Rasai Keseronokan Bersama Samsung Galaxy S4

Sejak dari sekolah rendah lagi saya memang suka mengambil gambar. Dari kamera yang menggunakan filem, kemudian menggunakan kamera compact serta DSLR dan sekarang menggunakan smartphone.

Mesti seronok jika dapat mengambil gambar dengan bunyi - bunyi yang menggambarkan suasana semasa gambar tersebut diambil. Pasti memori saya akan teringat detik-detik ketika gambar itu diambil. Bagi saya, smartphone yang mempunyai ciri 'Sound & Shot' yang unik dan menarik pasti menjadi pilihan saya.


Saya juga amat gemar membuat 'Story Album' menggunakan template yang telah disediakan. Story Album dapat menceritakan percutian atau majlis tertentu yang saya hadiri dan ia tentu lebih menarik jika ianya dapat dikongsikan dengan keluarga dan rakan-rakan yang lain.


Bukan setakat itu saja, smartphone yang mempunyai ciri 'Drama Shot' juga membolehkan saya merakam beberapa keping gambar secara berturutan seperti ketika anak mula pandai berjalan. Setiap keping gambar pasti dapat merakam aksi anak tanpa terlepas saat yang penuh bermakna itu.


Ciri-ciri yang saya idamkan untuk sebuah smartphone semuanya ada di dalam 
Samsung Galaxy S4



Anda pula bagaimana?
Jom rasai keseronokan bersama Samsung Galaxy S4.

48hours sponsored post ini dibawa khas oleh ciklaili.com

40 comments:

  1. Kalau dapat sebiji ni memang best...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. handphone idaman selepas Samsung Galaxy Note..

      Delete
  2. best memang best..tggu dalam 2 bulan dia keluar baru nak beli..harga dah turun masa tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar cerita Samsung Galaxy Note 3 pun tak lama akan keluar di pasaran

      Delete
  3. Siapa sangka dahulunya telefon bimbit hanya untuk berkomunikasi dan sekarang ini dengan adanya Smartphone sudah bermacam fungsi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. teknologi yang membawa kebaikan kepada semua..

      Delete
  4. bestnyer..kalo dpt..tak payah beli camera lg..semua ade kt s4

    ReplyDelete
  5. Disebalik keseronokan S4 bertambah juga rezeki yea....nanti bleh pinjam yea

    ReplyDelete
  6. bestnya laili....teruja la pulak...tp...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nampak best gak. rasa nak tukar Note saya tu dengan S4 pula :)

      Delete
    2. jangan tukar dulu..kita tunggu Note 3 keluar dahulu..

      Delete
  7. Replies
    1. ciri-ciri S4 lebih menarik dari smartphone sebelum ini..

      Delete
  8. lau nak free je dari cik laili boleh tak?? kelip2 mata hehe

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. ha'a kak..mudah-mudahan ada rezeki nak tukar hp baru

      Delete
  10. samsung S4.. buat peminat samsung yang teruja

    ReplyDelete
  11. bilalah suami nak hadiahkan ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. birthday Aju dah lepas ke belum?
      bolehlah minta sebagai hadiah harijadi..

      Delete
  12. tak terkejar dengan model2 baru nih...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi saya, saya lebih pentingkan ciri2 smartphone yang memang saya idamkan & harapkan dalam sebuah smartphone (seperti yang saya nyatakan dalam entri ni). barulah berbaloi memilikinya :)

      Delete
  13. IniKaliLah kasi beli ..hehehe.. saya pokai laa kak laili ..huu .. apa kata akak belanja saya ?

    ReplyDelete
  14. menarik betul pon ni....boleh bisik2 dgn saya??? agak2 berapa ribu ni? hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. retail price RM2,199. kalau beli ikut pakej yang ditawarkan oleh syarikat komunikasi seperti celcon, maxis, digi & u mobile mungkin agak murah sedikit..

      Delete
  15. Replies
    1. wah! bestnya isteri bagi hadiah smartpohone..mesti sayang berganda2..

      Delete
  16. Tergugat iman bila dapat tahu ia punya funsi yang mencolok mata dan hati.

    huhuh ... tak sabar nak milikinya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang saya tulis ni antara fungsi yang saya suka. sebenarnya ada banyak lagi fungsi yang menarik..

      Delete
  17. Kalau nk beli, make sure beli yg 32gb. tadi ada baca review bout galaxy s4, bila check balik s4 yg 16gb tu rupa2nya storage yg available kt dlm fon tu cuma 8.8gb je. ramai pguna yg rasa kecewa & tertipu bila tau pkara tsebut. w/pun boleh guna sd card tp size 8.8gb for phone memory mmg x cukup ok. saya guna fon yg b'kapasiti 16gb pn rasa msih g x ckup. cara penyelesaian, beli yg 32gb pny :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atas informasi ini, sangat berguna untuk mereka di luar sana..

      Delete
    2. tapi klu yg 32g tu s4 4g..s4 biasa mmg keluar 16gb shja..s4 4g ni lagi mahal sket dri s4 biasa.

      Delete
  18. Rasa nak anggkat satu la.. berapa ya harga nya?

    ReplyDelete
  19. mai la join affiliate kita quairra dot com, tq

    ReplyDelete