17 April 2013

National Geographic & Canon Photography Competition

Berita baik buat peminat fotografi terutama bagi anda yang berumur di antara 13 hingga 25 tahun, anda semua dijemput untuk menyertai "EOS Young Photographer Award Photography Competition" yang dianjurkan oleh National Geographic Channel dan Canon Singapore Pte Ltd serta berpeluang untuk dinobatkan sebagai EOS Young Photographer Of The Year.

Simply submit a photograph that showcases a ‘A Celebration of Colour’ which can be marvellous mix of colours or a specific shade, and you can be crowned the 2013 EOS Young Photographer of the Year!

Pemenang hadiah utama akan memenangi satu perjalanan berbayar untuk menghadiri National Geographic Expeditions Photography Workshop yang diadakan di Amerika Syarikat.

Selain itu, pemenang juga akan menerima :
- kamera Canon EOS 60D DSLR
- kanta 18-55mm IS II
- Anugerah lain termasuk Grand Voters Choice Award serta Bi-Weekly Voter Choice Award.


Jangan lupa melayari laman web http://www.celebrationofcolour.com untuk mendapatkan maklumat lanjut serta melihat gambar-gambar yang telah dimuat naik oleh para peserta.


Bagi melayakkan anda memenangi hadiah-hadiah 'Colour Themes', anda bolehlah menghantar sekeping gambar yang berpadanan dengan tema warna mengikut tempoh yang telah ditetapkan seperti jadual di bawah :

  • The photo must display “A Celebration of Colour”.
  • The photo can showcase one, or a combination, of colours. Every entry will be considered for the Grand Prize.
  • Uploaded images may contain watermarks, but must be originally photographed by the entrant. Finalists will be required to provide a clean, high-resolution version of their submission.
  • Maximum upload size is 10Mb.
  • Remember to share your image(s) to increase your chances of winning additional prizes.
Tarikh tutup penyertaan pada 3 Jun 2013 (Isnin).
 

21 comments:

  1. bagi mereka2 yang berbakat, boleh ler mencuba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. terbuka untuk semua yang berbakat

      Delete
  2. saya x der camera mcm tu.. saya ada compact camera jer.. uuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. kalau pro ambik gambar boleh dh join..hehe

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. terbuka untuk remaja 13 tahun ke atas & dewasa hingga umur 25 tahun..

      Delete
  5. beruntung bagi yg brbakat dan peluang baik utk anak2 muda

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena rebut peluang yang ada..
      teringin juga nak masuk tapi dah lebih had umur..hehe!

      Delete
  6. Tak ada kamera...

    Nak kena beli baru boleh join..hehe...

    ReplyDelete
  7. I am NIKON... tak boleh join la.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih boleh join..cuma kena pastikan umur masih dalam lingkungan 13 - 25 tahun :)

      Delete
    2. lau NIKON boleh join jugak ke?? I am NIKON too hehe

      Delete
  8. saya tak reti ambik gambar..boleh belajar kot dengan bro @akubiomed

    ReplyDelete
  9. adeh..teman ni NIKON...umur pun dah lebeh tu..so takde le rezeki..hehehe

    ReplyDelete