06 April 2013

Keyword Meletop

Sejak pengumuman pembubaran kabinet pada tarikh 3 April 2013, sudah tentulah keyword yang berkaitan dengan 'pilihanraya' akan menjadi tumpuan pengunjung. Blog ini juga menerima tempias trafik yang agak tinggi. Lihat saja gambar di bawah - itulah keyword meletop di blog ciklaili.com sepanjang minggu ini dan mungkin akan berterusan sehingga pilihanraya nanti.

 

Syukur alhamdulillah, bila saya semak satu persatu keyword di atas (pada hari entri ini ditulis), ternyata entri PRU13 : Semakan Daftar Pemilih Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia berada di halaman pertama Google. Jadi tidak hairanlah jika jumlah trafik semakin meningkat kerana kedudukan entri ini yang berada dikedudukan yang baik di carian Google.

Entri tersebut telah saya tulis pada tahun 2011 dan saya terbitkan semula pada awal tahun 2013 dengan menambah info dan maklumat terkini kerana PRU13 dijangka akan dilaksanakan pada tahun ini.

* Saya sudah bersedia untuk mengundi buat kali ke-3. Anda pula bagaimana?

 

20 comments:

  1. Memang untung keyword yang terhangat memberikan trafik kepada blog. Tanniah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah entri lama yang dapat menaikkan lagi trafik blog ini. syukur alhamdulillah..

      Delete
  2. memang keyword ni meletup2... ^_^... dan menyumbang kepada trafik blog...

    ReplyDelete
  3. sungguh tak sangka kan... trafik tinggi betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tulis entri tersebut pada tahun 2011. bila masuk tahun 2013, saya kemaskini dengan informasi terkini. alhamdulillah..memang sangat berbaloi sebab dapat menaikkan lagi trafik yang sedia ada..

      Delete
  4. Replies
    1. terima kasih kak Ain. Akak pun ada buat entri dengan keyword tu kan? mesti trafik blog akak pun meningkat juga tu..

      Delete
  5. wahhh semua tang undi.. ramai tak sabar nk undi nampaknya..

    ReplyDelete
  6. keyword panas waktu ni...memang melatup pon,

    ReplyDelete
  7. Cik Laili taknak share camna boleh buat meletup camni tak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde rahsia pun. entri ttg pilihanraya tu saya terbitkan 2 tahun lepas

      Delete
  8. jom mengundi!...sudah bersedia..yeayy.. :-)

    ReplyDelete
  9. ada perasa kat page google tu... jom mengundi!!

    ReplyDelete