13 March 2013

Wordless Wednesday : Soalan SPM 8 Tahun Peperiksaan

Naskhah contoh. Tidak boleh dijual.

Jangan lupa dapatkan Buku Formula Sejarah SPM. Sesuai untuk rujukan pelajar dan guru. 

posted from Bloggeroid

13 comments:

  1. Teringat zaman sekolah latih tubi dengan soalan-soalan yang pernah keluar. Saya boleh dikira beruntung kerana majoriti cikgu sekolah saya adalah pemeriksa kertas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akubiomed sekolah di SMk Sg Besar, kan? memang ramai pemeriksa kertas di sekolah tu..

      Delete
  2. assalamualaikum ciklaili....teringat zaman dulu2 yer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. bukan teringat, memang saya akan gunakan buku ini. baru terima buku ini dari pembekal buku. koleksi soalan SPM subjek Sejarah dari tahun 2005-2012 :)

      * saya mengajar subjek Sejarah tingkatan 4 & 5

      Delete
  3. Replies
    1. buku ni digunakan oleh pelajar tingkatan 5 sebagai latih tubi & persediaan menghadapi SPM 2013..

      Delete
  4. dulu saya best student sejarah...sampaikan pemeriksa kertas sejarah (cikgu yang mengajar kertas sejarah) telah menyuruh saya memberi taklimat mengenai cara-cara menjawab paper sejarah masa form 5 dulu....kenangan sukar dilupakan....
    http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/03/mamogram.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun pernah lakukan perkara yang sama kepada beberapa orang bekas pelajar saya datang melawat ke sekolah. saya panggil mereka masuk ke dalam kelas - memberi tip, panduan & nasihat kepada pelajar yang lain tentang cara menjawab soalan Sejarah SPM :)

      Delete
  5. Saya prefer by topikal sebab mengajar kimia..hehe

    Kalau by year student agak stress nak buat latihan

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku topikal memang selalu pakai. buku koleksi ni untuk beri pendedahan & membiasakan pelajar menjawab soalan SPM sebenar. tahun 2013 Sejarah dah jadi subjek wajib lulus SPM. mudah-mudahan Allah permudahkan segala urusan..

      Delete
  6. dulu suka betul buat soalan2 macam ni...

    ReplyDelete
  7. Hihihi. .. A1 utk sejarah. Suka belajar sejarah

    ReplyDelete