18 January 2013

Menu Masakan Suami

Biasanya pada hari cuti, saya dan suami akan sama-sama memasak di dapur. Ada masanya saya memberi peluang kepada suami untuk memasak hidangan kami sekeluarga. Jangan ingat orang lelaki tidak pandai memasak. Belum cuba, belum tahu...Memang rasa bertuah bila kami (saya dan anak-anak) dapat merasa masakan yang dimasak oleh suami dengan penuh kasih sayang.

Selain itu, anak-anak juga turut membantu kami di dapur. Saya ingin terapkan budaya 'membantu ibu' di rumah memandangkan 2 orang anak saya adalah lelaki. Biar mereka tidak kekok melakukan kerja-kerja 'orang perempuan' apabila dewasa nanti. Pada pendapat saya, tidaklah jatuh ego dan maruah seseorang lelaki jika mereka ringan tulang membantu ibu dan isteri masing-masing. Apa pendapat anda pula?

Antara menu masakan yang dimasak oleh suami :


Inilah dia chef kesayangan kami :

9 comments:

  1. Setuju! Rumah kami pula, jika buat makan2 ajak family n sedara mara, haaaa.. time tu la hubby saya jadi chef.

    ReplyDelete
  2. Sesekali lelaki masuk dapur. Kecah tak dapur? :-)

    ReplyDelete
  3. hebat suami cikgu, kalau PM bab memasak nih memang hancur...huhu

    ReplyDelete
  4. Mama Adam : wah! suami jadi big chef tu.

    akubiomed : setakat ni masih terkawal. anak2 saya (2 org lelaki) pun suka sertai kami di dapur. masak berempat dlm dapur yang tak besar mana.

    Papa Mifz : cubalah PM masak untuk isteri & anak. mesti mereka gembira..

    ReplyDelete
  5. Bestnya dpt merasa masakan suami. Mesti dia dh biasa memasak

    ReplyDelete
  6. wah.. hebatnya... saya memang x pandai memasak.. :)

    ReplyDelete
  7. tapi kira eklusiflah tak boleh selalu turun dapur masak

    ReplyDelete
  8. ini yg betul, suami kena kedapur memasak ...tlg menolong membawa berkat dalam rumahtangga. insyaAlah !

    ReplyDelete
  9. teringat en,husband masak masa tengah berpantang.macam2 menu...terkejut jugak dia pandai masak...

    ReplyDelete