21 June 2011

Bagaimana Rupa Blog Yang Telah Digodam / Hacked?

Entri ini adalah sambungan entri Adakah Blog Anda Bakal Digodam / Hacked? Terima kasih kepada blogger ymn atas perkongsian maklumat tentang Web kena Attack By Anonymous. Anda boleh rujuk laman web dan blog mana yang telah digodam/hacked oleh anonymous.

Nak tahu macammana rupa blog yang telah berjaya digodam/hacked pada 15 Jun 2011? Cuba lihat gambar-gambar di bawah. Ini adalah contoh blog yang berjaya digodam oleh penggodam/hacker.


Antara blog yang telah digodam :

http://eazarni.blogspot.com/
http://cempakabiru83.blogspot.com/
http://eyesofbaby.blogspot.com/
http://hislovelyprincess.blogspot.com/
http://www.ladydyla.com/2011/06/h4ck3d-by-anonymous.html


10 comments:

  1. erk...camtu ke?tq sudi berkongsi ngan kami semua

    ReplyDelete
  2. wuuuuu~
    tak baiklah godam2 ni .
    harap2 dah takde lagi blog yg kenee .

    ReplyDelete
  3. fuyoo...takut la kena godam2 ni...:)

    ReplyDelete
  4. mmg kesian lah sesape yg penah jadik mangsa kan..

    btw, tanx 4 da in4 ;)

    ReplyDelete
  5. Lydia : saya pun dpt maklumat dari blogger lain

    diya : betul tu. kesian blog yg dah kena godam tu

    ReplyDelete
  6. amniey : cuba ikut langkah2 yg dicadangkan. tukar password blog & buat back-up

    cikmimiey : harap2 tak ramailah yg kena hacked..mudah2an :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam, mcm ne nk buat back up eh..cian sgt klo blog kne hack..blog kite klo gmbar tetibe jd ilang n tak kuar gambar tu nape eh... huhuhu

      Delete
  7. tukar password.. tpi tkut lupe je bnyk2 pword ni..

    ReplyDelete
  8. sue : kalau mcm tu, kenalah tulis kat mana2 yg patut supaya tak lupa password yg byk tu

    ReplyDelete
  9. satu benda kita tahu apsal penggodam ni ialah...dia peminat komik detektif conan...hmmm

    ReplyDelete