24 October 2010

Pertama Kali Cash Out Earning Nuffnang

Dah lama saya tak cerita tentang Nuffnang. Sejak entri Mood raya Nuffnang & Buffered Earning yang berpuasa, saya rasa bukan rezeki saya untuk dapat buffered earning lagi. Puas juga menunggu sejak dari bulan puasa hinggalah ke hari ini, tapi BE tetap tak kunjung tiba. Mungkin dah sampai masanya untuk saya cash out pendapatan pertama saya dengan Nuffnang walaupun masih ada 6 buffered earnings yang setia di situ sejak dari bulan Jun yang lepas. 

Dari bacaan saya melalui kawan blogger yang lain, untuk cash out pendapatan Nuffnang perlu dibuat pada hujung bulan. Rasionalnya untuk mengelakkan daripada cek yang ditunggu2 tu sampai lewat ke tangan. Ini pertama kali saya untuk cash out, jadi kena tunggu & lihatlah..

Pada anda yang belum pernah cash out pendapatan Nuffnang, di sini saya tunjukkan cara2 untuk cash out. Kepada blogger yang dah banyak kali cash out, kalau ada kesilapan maklumat yang saya sampaikan, minta diperbetulkan ye :)

Cara-cara untuk menebus/cash out pendapatan Nuffnang

* Setelah berpuas hati dengan jumlah pendapatan yang anda dapat (mesti melebihi RM50), anda bolehlah click perkataan Tebus Pendapatan Saya! (BM) / Cash Out My Earning! (BI) di bahagian bawah sekali.

Jumlah yang agak lumayan tapi malu nak tunjuk. Hehe!
Sebelum tu, pastikan nama penerima bayaran yang didaftar adalah sah dan tepat.  Contoh : saya baru berpindah, jadi perlu menukar alamat rumah lama kepada alamat rumah yang baru.


* Setelah proses cash out selesai, anda akan lihat akaun Nuffnang anda seperti di bawah :


Perhatikan bahagian yang dikotakkan dengan warna merah :
- Cash out dah berjaya. 
- Jumlah earning jadi RM0.00
- RM1.00 dikenakan sebagai caj transaksi ke atas penebusan bayaran yang dibuat.

** Tunggu cek sampai ke rumah :)

11 comments:

  1. ala best nyer... aty xpnah pon dpt..*sob*sob*

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan .. bestnyer sis .. kite pun belum lagi merasa duit nuffnang ni .. bila agaknyerr.. hihi

    rugi kalau tak joinnn...!!!!

    ReplyDelete
  3. @asrul : sangat teruja untuk cash out pertama kali

    @ misz_atiey : sabar..nanti2 dptlah tu

    @L@n@ : tu peram lama2 tu. tunggu buffered earning tak kunjung tiba :(

    ReplyDelete
  4. sabar...yang penting update blog...and rajin join nuffnang contest..

    ReplyDelete
  5. waqhh.. taniah2 !!

    Jemputan untuk join kontest daripada pengeRindu Hadiah berupa T-Shirt edisi Terhad daripada Mr J , untuk makluman lanjut layari Kontest Limited edition T-Shirt.

    ReplyDelete
  6. congrats! saya tengah tunggu cukup 50 ni tapi be still tengah masyuk lagi...hehe

    ReplyDelete
  7. saya xpenah dapat lagi,pendapatan kt nuffnang tu pon tunjuk RM0.00,Bil. Pengunjung 186 sehari,mengapakah???

    http://tudungsajicomel.blogspot.com
    http://easywinpoker.blogspot.com

    ReplyDelete