23 May 2010

Outing photography bersama ASFON WP, Alangraphy & Dianty Photo Academy

Gambar dari FB Ahmad Samsi. Cuba cari di mana saya?

Dalam entry ni saya maklumkan yang saya & suami akan join outing photography bersama ASFON WP, Alangraphy & Dianty Photo Academy. Alhamdulilah, kali ni kami dapat pergi  berdua, ala2 dating gitu sebab tak bawa anak. Sememangnya outing photography ni sangatlah seronok & best sebab dapat belajar macam2 dari mereka. 

Memang berbaloilah kami datang jauh2 dari Sungai Besar  ke Taman Rimba Ampang, Bukit Belacan. Cuma agak rugi sedikit sebab kami tak bawa tripod (tinggal dalam kereta). Guna tripod semulajadi (siap tahan nafas lagi tu, takut bergoyang). Pada awalnya hujan renyai2 tapi  itu  bukanlah penghalang untuk kami belajar sesuatu yang baru. Terima kasih banyak2 kepada ASFON, Alangraphy & Dianty Photo Academy. Lain kali kami mesti join lagi :)

Di bawah ni ada 4 keping gambar yang saya rasa agak menjadi yang diambil secara manual dan tidak menggunakan tripod semasa hari kejadian. Sesuailah dengan tahap beginner seperti saya. Agaknya kalau guna tripod mesti lagi cantik, kan? Sila beri komen anda secara jujur ye :)

 Gambar 1

 Gambar 2

Gambar 3

Gambar 4

.
.
.
.
.


Ini pula teman saya diwaktu susah & senang

 suami saya : Kamarul - http://lensapujangga.blogspot.com/

6 comments:

  1. ehhhh...die ye gambar lg cantik2...siap ada formal pembelajaran lgsaya amik gambo main beladah aje

    ReplyDelete
  2. Kazaztan : sebab tak tau, tu yg saya pergi belajar..

    Annamir : memang menarik. jomlah join sekali

    ReplyDelete
  3. cantik gambar2 tu. kiranya dah terror la guna dslr tu...
    laili, boleh saya tau, model nikon awak tu...?
    ok tak features nya...?

    ReplyDelete
  4. mastura : saya masih belajar lagi..guna model nikon yg dah lama juga - NikonD40x. setakat ni puas hati je guna dslr ni..

    pada saya model apa pun, yg penting kena mahir teknik2 fotografi. kalau ada Nikon D90 sekalipun tapi tak mahir teknik, gmbr tetap tak cantik..

    ReplyDelete
  5. Hebatnya.. cantik2 gambar dalam entri ni.. Memang kena belajar teknik daripada orang yang mahir.

    ReplyDelete